2023.10.02. 15:27:12 6561 224

Kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Cakó Ferenc animációs és grafikusművész kiállításával, koncertekkel és fényfestéssel elkezdődik kedden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Őszi Kulturális Fesztiválja, melyen hat héten át csaknem nyolcvan helyszínen több száz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket.

Szeged - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeged

A rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.

A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és lehetőség szerint minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő programlehetőséget nyújtsanak. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is találni.

Idén ötvenéves a JATE klub, az évforduló alkalmából október 7-én születésnapi bulit rendeznek, de itt tartják Karikó Katalin szegedi egyetemisták számára szervezett szemináriumát, és az egyetem kutatóprofesszorának Áttörések - Életem és a tudomány című önéletrajzi kötetének bemutatóját is.

Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A fesztivál megnyitójának napján Fendler Judit, az SZTE kancellárját hallhatja a közönség.

A fesztivál vendégei a következő hetekben találkozhatnak - mások mellett - Farkas Bertalan űrhajóssal, aki a magyar űrtevékenység múltjáról, jelenéről, jövőjéről tart előadást, a zongora- illetve hegedűművész Benedekfi testvérekkel, Mohai Tamás és Nagy Ádám gitárművészekkel, de Szegeden koncertezik a Bajkó zenekar, a Babcsán Projekt, Zóra, Németh Juci és G. Szabó Hunor vagy az ironikus popot játszó The Anahit is.

A programsorozathoz kapcsolódva rendezik meg a Fool Moon Acappella Fesztivált, a 24. Nemzetközi Zenei Konferenciát, a Magyar Könyvkiadók Napját, valamint a Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Napot és Konferenciát is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...