2015.09.26. 11:05:33 8216 221

Ketten könnyebb! – Légy egészséges a pároddal együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Brit kutatók (mégis kik mások) munkájának köszönhetően már azt is tudhatjuk, hogy ha valamit párban, mondjuk partnerünk támogatását élvezve csinálunk, akkor sokkal nagyobb az esélyünk a sikerre. Legyen szó egészséges táplálkozásról, a dohányzásról való leszokásról, esetleg a sport mindennapi tevékenységgé való előléptetéséről.

Közös sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös sportolás

A közeli barátok, ismerősök, de főleg a házas-illetve élettársak viselkedése, szokásai nagyban befolyásolják a mi magatartásunkat, bizonyos dolgokhoz való hozzáállásunkat is. Ez igaz lehet negatív, és szerencsére pozitív értelemben is.

Mert megesik, hogy sokszor saját partnerünk az, aki megakadályoz minket, hogy elérjünk egy-egy célt. Áttérni az egészségesebb étkezésre úgy valóban nehézkesebb, ha másik pacalpörköltet, zsíros cupákokat, olajos sült krumplit szeretne enni minden alkalommal, míg mi inkább valami könnyűre áhítozunk. Persze, egy ideig tart a lendület, kétfelé (ha gyerek van, akár háromfelé is) főzünk, palacsintából is kétfélét sütünk minden alkalommal, de egy idő után megunjuk a pluszmunkát és a könnyebb utat választjuk: esszük mi is a cupákokat és társait, maximum kicsit kevesebbet.

Pedig egyedül tényleg nem megy

A kutatót 3700 páron végzett kísérlete alapján megállapítható, hogy sokkal nagyobb sikerre számíthatunk, bármibe is fogunk, ha kedvesünk is partner ebben.

A papír (itt) nem számít

A kutatások szerint, hogy a pár házas-e vagy nem, az egyáltalán nem befolyásolja, hogy mennyire bíztatják, támogatják, „húzzák” egymást a partnerek. Ennél sokkal fontosabb a társak mindennapjainak kialakítása, napi szokásaik együttes megváltoztatása.

Mi a helyzet a szinglikkel?

Persze, arról szó sincs, hogy aki épp pár nélkül van, annak a helyzete reménytelen. Habár valószínűleg többet dohányoznak, de idejük is több marad sportra, energiájuk pedig az egészséges életmódra. De megeshet, mivel kisebb a „húzóerő”, a motiváció, így nehezebb is vállnak meg rossz szokásaiktól.

Néhány tipp, ha kedvesetekkel együtt váltanátok életmódot

  • Válasszatok valami közös sportot! A futás a szabadban, kettesben felfrissíthet. Esetleg látogassatok el a közeli konditerembe és emelgessétek együtt a súlyokat.

  • Ne hagyjátok egymást eltunyulni! Ha az egyikőtöknek épp nem lenne kedve a mozgáshoz, a másik addig noszogassa, amíg el nem indultok.

  • Közösen főzni jó! Közösen egészségeset főzni még jobb! Így még könnyebb rávenni magunkat, egymást, hogy testünknek, lelkünknek, szívünknek egészséges falatokat fogyasszunk.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?