2015.09.26. 11:05:33 8029 221

Ketten könnyebb! – Légy egészséges a pároddal együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Brit kutatók (mégis kik mások) munkájának köszönhetően már azt is tudhatjuk, hogy ha valamit párban, mondjuk partnerünk támogatását élvezve csinálunk, akkor sokkal nagyobb az esélyünk a sikerre. Legyen szó egészséges táplálkozásról, a dohányzásról való leszokásról, esetleg a sport mindennapi tevékenységgé való előléptetéséről.

Közös sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös sportolás

A közeli barátok, ismerősök, de főleg a házas-illetve élettársak viselkedése, szokásai nagyban befolyásolják a mi magatartásunkat, bizonyos dolgokhoz való hozzáállásunkat is. Ez igaz lehet negatív, és szerencsére pozitív értelemben is.

Mert megesik, hogy sokszor saját partnerünk az, aki megakadályoz minket, hogy elérjünk egy-egy célt. Áttérni az egészségesebb étkezésre úgy valóban nehézkesebb, ha másik pacalpörköltet, zsíros cupákokat, olajos sült krumplit szeretne enni minden alkalommal, míg mi inkább valami könnyűre áhítozunk. Persze, egy ideig tart a lendület, kétfelé (ha gyerek van, akár háromfelé is) főzünk, palacsintából is kétfélét sütünk minden alkalommal, de egy idő után megunjuk a pluszmunkát és a könnyebb utat választjuk: esszük mi is a cupákokat és társait, maximum kicsit kevesebbet.

Pedig egyedül tényleg nem megy

A kutatót 3700 páron végzett kísérlete alapján megállapítható, hogy sokkal nagyobb sikerre számíthatunk, bármibe is fogunk, ha kedvesünk is partner ebben.

A papír (itt) nem számít

A kutatások szerint, hogy a pár házas-e vagy nem, az egyáltalán nem befolyásolja, hogy mennyire bíztatják, támogatják, „húzzák” egymást a partnerek. Ennél sokkal fontosabb a társak mindennapjainak kialakítása, napi szokásaik együttes megváltoztatása.

Mi a helyzet a szinglikkel?

Persze, arról szó sincs, hogy aki épp pár nélkül van, annak a helyzete reménytelen. Habár valószínűleg többet dohányoznak, de idejük is több marad sportra, energiájuk pedig az egészséges életmódra. De megeshet, mivel kisebb a „húzóerő”, a motiváció, így nehezebb is vállnak meg rossz szokásaiktól.

Néhány tipp, ha kedvesetekkel együtt váltanátok életmódot

  • Válasszatok valami közös sportot! A futás a szabadban, kettesben felfrissíthet. Esetleg látogassatok el a közeli konditerembe és emelgessétek együtt a súlyokat.

  • Ne hagyjátok egymást eltunyulni! Ha az egyikőtöknek épp nem lenne kedve a mozgáshoz, a másik addig noszogassa, amíg el nem indultok.

  • Közösen főzni jó! Közösen egészségeset főzni még jobb! Így még könnyebb rávenni magunkat, egymást, hogy testünknek, lelkünknek, szívünknek egészséges falatokat fogyasszunk.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...