2018.08.22. 10:44:47 8463 244

Készíts szórakoztató oktató-táblát gyerkőcödnek filcből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „csináld magad”-mozgalom kedvelői újabb inspirációt kaphatnak egy egyszerű filc anyagból készült kis táblácska ötlete alapján a mindent (leginkább gyerek praclit és ruhaujjakat) összefogó filctollakat igénylő fehér táblák alternatívájaként. A gyerekek így játszva tanulhatnak!

DIY - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com DIY

Kreáljunk filc-táblát!

Kis kézügyességgel és néhány előre összekészített alapanyaggal és eszközzel előkészülve alig fél óra alatt meglehetünk vele!

Amikre szükséged lesz: kartonpapír, filc anyag, olló, ragasztó és fagyasztó papír (freezer paper). Ez utóbbit az élelmiszerek fagyasztóban történő tárolása mellett kreatív kézműves technikákhoz is használhatjuk, mivel a fényes fele hő, azaz vasalás hatására hozzátapad a textilanyagokhoz. Szerezz be egy megfelelő méretű erős kartonlapot, ez lesz az alap.

A tetszőleges színű filc anyagból vágj ki annyit, amennyi nemcsak, hogy befedi a kartont, de minden oldalról kissé túl is nyúlik azon. Erre azért lesz szükség, hogy a sarkoknál bevágva szépen rá tudd hajtani a filc anyagot a kartonlapra, ragasztóval rögzítsük is le!

A filctáblánk gyakorlatilag készen is van, ám aki nem elégszik meg ezzel az egyszerű kivitellel, az készíthet hozzá keretet is, vagy a hátuljához fogathat egy további darab kartont, hogy ki lehessen azt támasztani, mint egy fényképkeretet.

Varázsoljunk elő alakzatokat témák szerint!

A táblát használó gyerek életkorának és érdeklődési körének függvényében készíthetsz tanító kis alakzatokat (számok, betűk, állatok, geometriai formák stb.) különböző, aktuális témakörökből. Az interneten is kereshetsz mintákat a formákhoz.

Ehhez használhatsz a táblátoktól eltérő színű filc anyagokat. Hogy a táblára tudjátok ezeket tapasztani, ragasszátok a hátoldalukra a tépőzár megfelelő oldalának darabjait. A filchez tapad az egyszerű dörzspapír is!

Amennyiben keményíteni szeretnél az alakzatok anyagán, vasalj a hátsó oldalukra fagyasztó papírt. Ez a papír amúgy nyomtatható, így már sablonként is használhatod. A tábla-szett elkészítése a gyerekek számára is jó móka, nyugodtan vond be őket!

Forrás: thebalanceeveryday.com/how-to-make-a-felt-board-1388485

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...