2020.12.17. 14:38:49 9792 234

Készíts gyönyörű karácsonyfadíszt szódabikarbónából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár az utolsó napokban is nekiállhatsz elkészíteni a gyönyörű karácsonyfa díszeid és ígérjük, nem lesz bonyolult! Sőt, mintha a világ legegyszerűbb sütijét készítenéd. Finom nem lesz, de gyönyörű igen és a variációknak csak a képzeleted szabhat határt!

Karácsonyi dekor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi dekor

A szódabikarbóna díszek nagy előnye, hogy alapvetően gyönyörű hófehér színben pompáznak, ami bármilyen stílusba beilleszthető a minimáltól, a klasszikuson át az ultramodernig. Jöjjenek hát a recept!

**Amire szükség lesz: **

  • pohár a méréshez
  • sütemény szaggató forma (lehetőleg ünnepi témájú)
  • tepsi és sütőpapír a kiszárításhoz
  • 1 pohár szódabikarbóna
  • ½ pohár keményítő (étkezési, kukorica-, vagy búzakeményítő)
  • ¾ pohár víz

Hogyha két deciliteres pohárral mértél, ez nagyjából 45 közepes díszhez elegendő mennyiség lesz. Alaposan keverjük össze az alapanyagainkat, majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett főzzük lágy gyurma állagúra. Tegyük a munkalapra vagy gyúródeszkára és hagyjuk langyosra hűlni. Ezt követően, kis adagokkal dolgozva nyújtsuk kb. 4 mm vastagra és szaggassuk ki a kiválasztott formákkal.

Most jön a lényeg, a díszítés!

Az igazi csodát a nyomatok teszik majd. Szedjünk össze néhány dolgot, aminek szívesen látnánk viszont a lenyomatát díszeinken. Csipke, tuja vagy fenyőág, rácsos és pettyes dolgok gyönyörű nyomatot képeznek. óvatosan nyomkodjuk bele, majd határozott mozdulattal válasszuk le a díszekről. Betű nyomóval akár üzenetet is „nyomtathatunk” rájuk. Ha ezzel készen vagyunk, készítsünk rá süti szúróval lyukat a felfüggesztéshez.

Legyen még szebb!

Még frissen nyomkodd csillámporba, simogasd át selyemporral, a végeredmény igazán különleges lesz. Ha a masszát ételszínezékkel kevered gyúrás közben, úgy színes díszeket is készíthet és bizony a csillámpor ezt is feldobja. Hogyha úgy jobban tetszik, illeszthetsz bele strassz követ, gyöngyöt, vagy a rá nyomott csipkedarabot rajta is hagyhatod, a díszítés is a fantáziádra van bízva!

Hadd lógjon!

A díszeid végső stílusát az is nagyban meghatározza, hogy mivel függeszted a fára. Válassz színben a többi díszhez passzoló selyemszalagot, vagy ha norvég stílusú fád van, rafiával aggaszd fel a szódabikarbóna díszeket. A „láthatatlan” hatáshoz vékony zöld cérnát válassz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...