2016.12.14. 17:31:13 28565 396

Készíts cuki grincsfát, vagy más néven manófát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Grincs nem szereti a karácsonyt és a vele járó felhajtást, mégis róla nevezték el az idei karácsonyi dekoráció legújabb hóbortját, a grincsfát, amit igazából nagyon egyszerű elkészíteni! Ráadásul, nagyon jól néz ki!

Szükséged lesz egy cserepes tujára vagy ágaira, esetleg vásárolhatunk egy-két köteg zanót vagy zsurlót. Leyland ciprusból is készülhet akár, ami számodra elérhetőbb. Az ágakat el kell helyezni egy kaspóban, amit földdel, kaviccsal vagy homokkal töltünk meg, hogy bele tudjuk állítani a dekorációalapot. Ha kaspós tuját választottál, akkor értelemszerűen nem kell feltölteni a cserepét. Madzaggal, damillal, vagy bármilyen hasonló alkalmatossággal összekötheted az ágakat, amelyeket manósapka formájúra kell összehúznod a választott „köteleddel”. Lehet akár szalag is. Ezután már csak a dekoráció hiányzik, ami állhat gömbökből, izzósorból, termésekből, saját készítésű díszekből, szaloncukorból, plüss figurákból, vagy amit csak szeretnél!

Így készül:

Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com

További jópofa ötletek

Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com

Végezetül egy idézet a Grincs című filmből (főszerepben Jim Carry, ha még nem láttad, szerintünk pótold), ami nagyszerűen összefoglalja a karácsony lényegét:

"Ünnepet nem is vehetsz boltban, mert az ünnep inkább benned, legbelül van."

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.