2016.12.14. 17:31:13 29004 398

Készíts cuki grincsfát, vagy más néven manófát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Grincs nem szereti a karácsonyt és a vele járó felhajtást, mégis róla nevezték el az idei karácsonyi dekoráció legújabb hóbortját, a grincsfát, amit igazából nagyon egyszerű elkészíteni! Ráadásul, nagyon jól néz ki!

Szükséged lesz egy cserepes tujára vagy ágaira, esetleg vásárolhatunk egy-két köteg zanót vagy zsurlót. Leyland ciprusból is készülhet akár, ami számodra elérhetőbb. Az ágakat el kell helyezni egy kaspóban, amit földdel, kaviccsal vagy homokkal töltünk meg, hogy bele tudjuk állítani a dekorációalapot. Ha kaspós tuját választottál, akkor értelemszerűen nem kell feltölteni a cserepét. Madzaggal, damillal, vagy bármilyen hasonló alkalmatossággal összekötheted az ágakat, amelyeket manósapka formájúra kell összehúznod a választott „köteleddel”. Lehet akár szalag is. Ezután már csak a dekoráció hiányzik, ami állhat gömbökből, izzósorból, termésekből, saját készítésű díszekből, szaloncukorból, plüss figurákból, vagy amit csak szeretnél!

Így készül:

Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com

További jópofa ötletek

Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com
Grincsfa | Fotó via pinterest.comGrincsfa | Fotó via pinterest.com

Végezetül egy idézet a Grincs című filmből (főszerepben Jim Carry, ha még nem láttad, szerintünk pótold), ami nagyszerűen összefoglalja a karácsony lényegét:

"Ünnepet nem is vehetsz boltban, mert az ünnep inkább benned, legbelül van."

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.