2015.10.04. 18:34:18 12383 251

Készen állsz egy kapcsolatra? - Most kiderülhet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egy fiatalt ismerek, aki valamiért képtelen megtalálni a másik felét. Rengeteg kapcsolaton vannak már túl, hol hosszabb, hol rövidebb ideig tartott a szerelem, de valami mindig elromlott. Hogy kiben vagy miben van az ok? Megfejthető ez egyáltalán? Talán ez a teszt segíthet.

Új szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új szerelem

Nem viselkedünk egyformán egy kapcsolatban, hiszen ahány ház, annyi szokás. De vannak olyan tulajdonságok, amelyeknek jó, ha birtokában vagyunk, ha kisegyensúlyozott, boldog párkapcsolatra vágyunk. Vajon Te rendelkezel ezekkel? Képes vagy most egy kapcsolatra?

Megtudhatod a következő tesztből!

1. Hány kapcsolatod volt eddig?

a. Még várok az igazira! (3)

b. Egy kis idő kellene, amíg utánaszámolok... (7)

c. Kettő vagy három. (5.)

2. Átlagosan mennyi ideig tartanak a kapcsolataid?

a. Átlagosan fél és kettő év között. (5)

b. A jelenlegi már sok éve tart – és bízom benne, hogy örökké fog. (3)

c. Alig több mint néhány hónap. (7)

3. Melyik mondat passzol a legjobban hozzád? Ha kapcsolatban vagyok…

a. … nem sokat változik az életem, mert a párom nélkül is szervezek programokat. (7)

b. … nem sokat látnak a barátaim. (3)

c. … általában mindenhova együtt megyünk a kedvesemmel, de nem ragaszkodom hozzá, hogy mindenkinek bemutasson. (5)

4. Folytasd a mondatot: a megcsalás számomra…

a. … egyáltalán nem elfogadható, és ok arra, hogy azonnal véget vessek a kapcsolatnak. Én hűséges típus vagyok és ezt elvárom a partneremtől is.(3)

b. … egy olyan sajnálatos esemény, ami sajnos gyakran megtörténik. Hiába, senki sem tökéletes. (5)

c. … nem rossz, amíg csak a szexről szól. (7)

5. Kedvesed a gyakori viták ellenére sem tudja leküzdeni rossz szokásait. Hogy vagy Te ezzel?

a. Mit tehetnék? Nekem is megvannak a hibáim. Ettől vagyunk különlegesek. (3)

b. Ha valóban már többször vitatkoztunk emiatt, leülök vele beszélni. Megeshet, ultimátum lesz a vége. (7)

c. Valószínűleg örökké vitatkozni fogok vele – de hát olyan szép a kibékülés!;-) (5)

6. Légy őszinte: kinél van esténként a távirányító?

a. Nála. (3)

b. Nálam:-) (7)

c. Nála, de elég mérges lennék, ha lemaradnék a kedvenc műsoromról. Úgyhogy úgyis azt a műsort nézzük, amit én akarok.;-) (5)

7. Melyik három tulajdonság ír le Téged a legjobban?

a. érzékeny, melegszívű, szeretetreméltó (3)

b. magabiztos, makacs, céltudatos (7)

c. humoros, érett, kompromisszumkész (5)

Értékelés:

21-30 pont:

Te vagy az, aki abszolút képes a jó párkapcsolatra. A benned rejlő empátiával már akkor tudod, mit szeretne a partnered, amikor ő még csak nem is gondol rá. Tudod, hogy egy kapcsolathoz kompromisszumokra van szükség, de ezekbe szívesen belemész, mert a kapcsolat számodra az első helyen áll. Azért figyelj arra, hogy maradj önmagad a partnered mellett is és ne szorítsd háttérbe a saját szükségleteidet sem.

31-39 pont:

Egy kapcsolatban rengeteg elvárásod, hogy az egyenjogú és jól működő legyen. Pontosan átgondolod, kivel kezdesz, ezért a környezeted akár válogatósnak is tarthat. De ha kitárod a szíved, akkor teljes egészében odaadod magad a másiknak. Ám ezt el is várod. Te vagy az, akinek hűség és bizalom nélkül nem megy.

40-49 pont:

Hogy egy kapcsolatért áldozni? Hát, ez számodra egy elég nehéz feladat. Világos céljaid vannak, és mindent meg is teszel azért, hogy ezt elérd. Sajnos, ebben egy kapcsolat Neked sokszor csak akadály. Nehezen bízol meg másokban, tartasz attól, hogy (újra) csalódni fogsz. A kompromisszum számodra ismeretlen fogalom és olyan nincs, hogy egy vitából ne Te kerülnél ki győztesen. Járj nyitott szemmel, mert valahol Rád is vár valaki, akinek a kedvéért érdemes lesz a fentieken változtatni, és akitől sokat tanulhatsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?