2023.06.01. 17:25:00 8725 298

Kerüld vagy ne? Itt az igazság a szénsavas italokról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szódavizet szinte végérvényesen leváltották a szénsavas italok, és világszerte rengeteget fogyasztanak belőlük az emberek. A fogyasztási mennyiség a nyári hónapokban természetesen még inkább megnovekedik, hiszen a jól behűtött vagy jégkockával kínált italok kitűnő frissítőknek számítanak. De a szervezetünk miként vélekedhet erről?

Szénsavas üdítő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénsavas üdítő

A víz ízére hamar ráunhatunk, főként akkor, amikor a szokásoshoz képest sokkal több folyadék bevitelére vágyunk. Kis csavart vihetünk a dologba, ha szénsavas ásványvizet választunk: a pezsgés kellemesen fel fog frissíteni minket. Kivéve, ha olyan ízesített fajtát választunk, amelynek magas a kalória- és cukortartalma!

A szénsavas üdítőitalok egészségügyi hatásai

A túl sok cukor fogyasztását kerülni kell, és sokan hibáznak ott, hogy ezen üdítők összetevőit nem veszik figyelembe az étrendjük tervezésekor. A cukros italok ráadásul nem csak hízlanak, de a fogzománcot is károsítják, míg cukor helyett bennük lévő mesterséges édesítőszerek hasmenést okozhatnak.

Amikor még a szénsavas vizet is kerülni kell

Mivel ezeknek a palackozott vizeknek a szén-dioxid tartalma könnyen felpuffaszthat minket, és kellemetlen testi folyamatok (böfögés, szellentés, esetleg görcsök) kíséretében távozhat az emésztő- és bélrendszerünkből, ezért sokan nem szeretnek szénsavas italokat fogyasztani. Azok számára pedig egyenesen nem ajánlott, akik valamilyen gyomorbetegséggel vagy bélproblémával küzdenek.

Azaz a “buborék” önmagában nem okoz különösebb egészségügyi gondokat, azokat a maguknak méltán rossz hírnevet szerző adalékanyagoknak köszönhetjük, amennyiben szénsavas ásványvíz helyett a felkapott szénsavas üdítőket választjuk.

Forrás: www.hazipatika.com, www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...