2018.03.09. 15:20:19 14186 368

Kerüld el, hogy könnyebb legyen! – 4+1 hiba, amiket jobb, ha elkerülsz a menstruáció alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azokon a bizonyos napokon, amiket csak mi, nők ismerünk, valljuk be, néha a lakásból sem lenne kedvünk kilépni. A lakásból? Az ágyból sem lenne kedvünk kikelni, csak feküdnénk „ágyban, párnák közt” azokon a nehéz napokon!

Menstruáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruáció

Ha megszűntetni a menstruációt nem is tudjuk, vagyis valójában nem is akarjuk, azért még segíthetünk, hogy a ne legyenek olyan szörnyűek azok a bizonyos napok. Ha a lenti listából mindegyiket, vagy csak néhányat elkerülsz, máris könnyebben átvészeled a nehéz napokat!

Ne hagyj fel vele!

Bizony, ha itt vannak a nehéz napok, sokszor úgy érezzük, hogy hat lóval sem lehetne minket kihúzni az ágyból. Ilyenkor még a rendszeresen beiktatott sportot is kiiktatjuk a mindennapjainkból. Nagyon helytelenül! A sport enyhítheti a fájdalmas méhösszehúzódásokat, segíti a nyálkahártya leválását, kilökődését. Továbbá, mint tudjuk, a mozgás endorfint termel, amire igencsak szükségünk van ezeken a napokon.

Elő a vassal!

Ne feledkezz meg a vas pótlásáról, pláne ne a menstruáció alatt! Ha így teszel, elkerülheted a folyamatos és elhúzódó fáradtságot, kimerültséget. Elő a spenóttal, céklával, marhahússal, és készíts valami finomságot belőlük!

Ügyelj, ha fáj!

Sokunk nehéz napjait megkeserítik az igencsak fájdalmas görcsök. Vannak, akik csak igen erős fájdalomcsillapítókkal tudnak létezni ezeken a napokon. Természetes, hogy ilyen esetben gyógyszer után nyúlunk, ám arra ügyeljünk, hogy olyan szert válasszunk, aminek esetleg nincs vérhígító hatása, és ezáltal nem válik erősebbé a vérzés.

Kézmosás – magától értetődő…?

Ugye, Te sem felejtesz el minden tampon kicserélése előtt (is) kezet mosni? Ha megfeledkezel erről az apró, ám annál fontosabb lépésről, rengeteg baktériumot, szennyeződést, piszkot vihetsz be a szervezetedbe.

A méret igenis lényeg!

A legtöbbünk a menstruáció minden napján ugyanolyan méret tampont használ. Elég helytelenül! Hiszen a vérzés erőssége sem ugyanolyan abban a pár napban! A túl kicsi tampon az erősebb napokon nem nyújt kellő védelmet, a nagyobb méretű pedig a kevesebb váladékkal járó napon kényelmetlen lehet. Figyelj rá, hogy a vérzés erősségének megfelelő tampont válassz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...