2018.03.09. 15:20:19 14130 368

Kerüld el, hogy könnyebb legyen! – 4+1 hiba, amiket jobb, ha elkerülsz a menstruáció alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azokon a bizonyos napokon, amiket csak mi, nők ismerünk, valljuk be, néha a lakásból sem lenne kedvünk kilépni. A lakásból? Az ágyból sem lenne kedvünk kikelni, csak feküdnénk „ágyban, párnák közt” azokon a nehéz napokon!

Menstruáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruáció

Ha megszűntetni a menstruációt nem is tudjuk, vagyis valójában nem is akarjuk, azért még segíthetünk, hogy a ne legyenek olyan szörnyűek azok a bizonyos napok. Ha a lenti listából mindegyiket, vagy csak néhányat elkerülsz, máris könnyebben átvészeled a nehéz napokat!

Ne hagyj fel vele!

Bizony, ha itt vannak a nehéz napok, sokszor úgy érezzük, hogy hat lóval sem lehetne minket kihúzni az ágyból. Ilyenkor még a rendszeresen beiktatott sportot is kiiktatjuk a mindennapjainkból. Nagyon helytelenül! A sport enyhítheti a fájdalmas méhösszehúzódásokat, segíti a nyálkahártya leválását, kilökődését. Továbbá, mint tudjuk, a mozgás endorfint termel, amire igencsak szükségünk van ezeken a napokon.

Elő a vassal!

Ne feledkezz meg a vas pótlásáról, pláne ne a menstruáció alatt! Ha így teszel, elkerülheted a folyamatos és elhúzódó fáradtságot, kimerültséget. Elő a spenóttal, céklával, marhahússal, és készíts valami finomságot belőlük!

Ügyelj, ha fáj!

Sokunk nehéz napjait megkeserítik az igencsak fájdalmas görcsök. Vannak, akik csak igen erős fájdalomcsillapítókkal tudnak létezni ezeken a napokon. Természetes, hogy ilyen esetben gyógyszer után nyúlunk, ám arra ügyeljünk, hogy olyan szert válasszunk, aminek esetleg nincs vérhígító hatása, és ezáltal nem válik erősebbé a vérzés.

Kézmosás – magától értetődő…?

Ugye, Te sem felejtesz el minden tampon kicserélése előtt (is) kezet mosni? Ha megfeledkezel erről az apró, ám annál fontosabb lépésről, rengeteg baktériumot, szennyeződést, piszkot vihetsz be a szervezetedbe.

A méret igenis lényeg!

A legtöbbünk a menstruáció minden napján ugyanolyan méret tampont használ. Elég helytelenül! Hiszen a vérzés erőssége sem ugyanolyan abban a pár napban! A túl kicsi tampon az erősebb napokon nem nyújt kellő védelmet, a nagyobb méretű pedig a kevesebb váladékkal járó napon kényelmetlen lehet. Figyelj rá, hogy a vérzés erősségének megfelelő tampont válassz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.