2021.06.22. 15:16:00 8339 231

Kerti parti? A sláger Aperol Spritz ne maradjon el róla!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, akkor koktélok! Ha idei nyár, akkor olasz koktél! A 4 egyszerű lépésben elkészíthető, frissítő Aperol Spritz itallal tuti nem vallunk kudarcot, hiszen az eredendően aperitifként fogyasztott italból készíthető koktélt igazából a nap bármely időszakában ihatjuk. (Azért reggelire maradjon meg a kávé!)

Aperol Spritz készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aperol Spritz készítése

Az Aperolról már a neve is mindent elmond: a tökéletes aperitif. A keserű likőr vibráló narancssárga színe a benne található narancsnak, fűszereknek és gyógynövényeknek köszönhető. A kesernyés és az édes ízek egyedi találkozása mellett csupán 11% az alkoholtartalma.
Ha kerti partit szervezel, az előételnek szánt kis falatkák mellé készíts be néhány jól behűtött üveggel belőle aperitifként, de koktélként kínálva is sikered lesz vele!

Aperol Spritz recept

Hozzávalók:

  • 2 rész Aperol
  • 3 rész prosecco
  • 1 rész szódavíz
  • Narancs, karikákra szeletelve

Általában öblösebb borospohárban kínálják, de szinte bármelyik koktélos pohárban jól fog mutatni:

  1. Öntsd rá némi jégre az Aperolt.

  2. Add hozzá az olasz keserű likőrhöz olasz buborékos fehérbort is, azaz jöhet a prosecco!

  3. Ezután jöhet még némi extra buborék, ezért töltsd fel a poharat szódavízzel.

  4. A narancskarika pedig úgymond adja magát, ha a nyári frissítő díszítésében gondolkodsz.

Az arányok változtatásával kedved szerint változtathatsz az íz erősségén, azonban az összetevők sorrendjét ne cseréld fel, különben az Aperol leülepedhet az ital aljára.

Forrás: www.houseandgarden.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...