2020.11.11. 08:06:18 6411 146

Kerti feladatok novemberben – Amit még érdemes megtenni a tél beállta előtt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akinek kertje, udvara van, bizony az utolsó őszi napsugarakig talál feladatot odakint. Most, az esős, borús évszak utolsó hónapjához érve már a legnagyobb kertrajongóként is ábrándozunk egy kicsit a téli (szinte) semmittevésről. Azért néhány apróságot még nem árt elvégeznünk!

Falevél gereblyézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Falevél gereblyézés

Érdemes listát készíteni az általános udvari teendőkről, akár a most következő felsorolás alapján is.

-Szedd fel! Itt az ideje az apróbb gallyakat, ágakat összegyűjteni, a lehullott leveleket összehúzni.

-Jöhet az ültetés? Naná! A fiatal gyümölcsfák, sövények elültetése még aktuális lehet.

-Tedd el! Az üres, éppen következő küldetésüket váró kaspókat, edényeket mosd el alaposan, szárítsd meg, majd mehetnek a garázsba, kerti tárolóba, ahol várhatják újabb feladatukat!

-Nekik is jár a „megtisztulás”! A kerti szerszámok is lassan téli álomra hajtják a fejüket, úgyhogy tisztítsd meg őket is alaposan, szárítsd meg, majd mehetnek pihenni!

-Még egy utolsó! Amikor beköszönt az az idő, hogy már nem kell hetente, vagy akár kéthetente nyírni a füvet, sokan fellélegeznek, hiszen jóból is megárt a sok! Enyhe ősz esetén nagy valószínűséggel, a november lesz az a hónap, amikor utoljára kell végigtologatnod a fűnyírót az udvarban.

Forrás: haus.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?