2021.07.14. 15:09:00 7559 221

Képzőművészeti fesztivált rendeznek Pécsen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram várja a látogatókat július 15. és 18. között a LOKART képzőművészeti fesztiválon, Pécsen.

Pécs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pécs

A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint a rendezvény ideje alatt a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában rendezendő kiállításokon azok a helyi alkotók mutatkoznak be, akik korábban neveztek egy, a mozgás témájára kiírt művészeti pályázaton. A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10-ig tartanak nyitva. A fődíjról és a kritikusok díjáról szakmai zsűri dönt.

A szakmai beszélgetéseken a közönség betekinthet a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba, szó lesz a kortárs képzőművészet fővárosi és vidéki dimenzióiról és a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről. A rendezvény ideje alatt Szentgróti Dávid látványfestést tart a pécsi belvárosban, míg az alkotás örömét változatos gyermek- és kézműves programokon a legfiatalabbak is megízlelhetik, megismerkedve a mozgás, a ritmus és képzőművészeti alkotások kapcsolatával - jelezték a kommünikében a szervezők.

A fesztiválon Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának elektronikus zenei műhelye is koncerten mutatkozik be, továbbá az érdeklődők különleges műalkotások közül is válogathatunk a rendezvény művészeti piacán. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az ingyenes fesztivál a város nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére hivatott felhívni a figyelmet.
Fekete Valériát, a Zsök vizuális művészeti vezetőjét idézve a kommünikében megjegyezték: kiemelkedően sok, mintegy 150 művész él a városban. Itt az alkalom, hogy követve a korábbi Pécsi Galéria hagyományait, látványosan képviseljük és megmutassuk ezt - vélekedett a szakember.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...