2021.07.01. 12:39:08 7024 216

Kemping a házban, kertben? Készíts sátrat a gyerekeknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annál jobb buli, mint amikor az ember bunkert épít, már csak egy létezik, amikor belakja és játszik benne! Nagyjából ez a helyzet a sátorozással is, a kettő igazából alig tér el egymástól gyerekként. Egy külön kis világ, egy hadszíntér, egy saját univerzum…

A szülőktől elvonultan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A szülőktől elvonultan

A kertet, a lakást, de a nyaralást is izgalmasabbá tehetjük kisebb-nagyobb gyermekeinknek, ha bunkert építünk velük, vagy sátrat állítunk nekik, amit berendezhetnek, belakhatnak.

A legegyszerűbb – beltéren, teraszon egyaránt

Néhány pillanat alatt sátrat állíthatunk, ha egyetlen (középső) pontjánál fogva felfüggesztjük a ház legnagyobb lepedőjét. Olyan magasságban tegyük mindezt, hogy szélei a földig érjenek, majd az általa körülhatárolt területet rakjuk körbe párnákkal. Kényelmes búvóhely olvasáshoz, történetmeséléshez, társashoz, szerepjátékokhoz. Tinilányok megbeszélhetik a legféltettebb titkaikat, a fiúk pedig elemezhetik a taktikai terveiket.

Nyitott sátor – nap ellen, vagy csak kuckózni

Akár mesenézéshez, vagy strandon nap ellen is jól jöhet a kellemesen szellős, két oldalról nyitott sátor. Az alapja egy kifeszített madzag vagy ruhaszárítókötél, erre hajtsunk fel félbe egy méretes lepedőt. Alá fektessünk egy plédet, és ruhacsipesszel csiptessük széleihez a lepedő széleit kétoldalt. Már készen is áll a kis napsátor a vendégek fogadására. Kisbabák kinti altatásához is kiváló (nyilván felügyelettel), hiszen így szabad levegőn, de mégis biztos árnyékban van a picike.

Raklapból – egész nyárra is

A raklap igazi joker kártya, ha kerti bútorról, kültéri tárolásról van szó. Könnyen beszerezhető, stabil, erős, jól formázható, és ha ügyesen dolgozunk vele még mutatós is. Ráadásul jól tartja az állapotát, egy nyarat különösebb ápolás nélkül is kibír, de ha lekenjük lazúrral több évig megmarad eredeti állapota. Néhány raklap egymáshoz csavarozásával 2-3 vagy 4 oldalú bunkert, esetleg nagyobbat is készíthetünk, a teteje pedig szintén lehet raklapból. Befér alá egy kisebb felfújható medence, vagy csak pléddel is beülhet a gyermek, ha pedig a tetejére hővisszaverő anyagot borítunk, az idő is igen kellemes marad bent. A ház külsejét és belsejét ráadásul a kicsik együtt is festhetik, díszíthetik, saját elképzelésük szerint.

A bunkerezés aranyszabálya

Soha nem szabad gyúlékony, éghető vagy nyílt lánggal működő, illetve túlmelegedésre hajlamos (pl. asztali lámpa!) holmit bevinni. Használjunk zseblámpát, ne adjunk egy aprócska lehetőséget sem a tűzeseteknek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...