2022.02.02. 12:15:00 6851 218

Kellemetlen munkahelyi légkör? Lehet, hogy a vállalati kultúra a ludas!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

…avagy hogyan indítványozd a fantasztikus munkahelyi kultúra létrehozását! Ha a személyügy túl elfoglalt ahhoz, hogy a megfelelő szakembereket a vállalatnál tartsa, és belefáradtál az újabb és újabb munkatársak betanításába, ideje picit kézbe venni a dolgokat!

Szörnyű munkahely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szörnyű munkahely

A munkáltatók zöme még mindig nem fektet kellő figyelmet arra, hogy a munkavállalók karrier választása során magasan értékelt pozitív munkahelyi légkör megteremtését a vállára vegye, pedig ehhez minden eszköz a birtokukban van a jól kialakított vállalati kultúra képében.

Mi az a vállalati kultúra?

Ez valójában olyan értékek halmaza, amely nagyban befolyásolja a vállalat döntéseit és a munkavégzés módját. Magába foglalja tökkek között a vezetői stílust, a cég küldetését és céljait, valamint a munkakörnyezetet és az alkalmazottakkal szembeni elvárásokat. Ha ezek egymással összhangban és átláthatóan vannak megfogalmazva, produktív és pozitív munkahelyi morál alakul ki.

Hogyan építhető fel a kellemes vállalati kultúra?

Egy mondatban összefoglalva: Legyen harmóniában a vállalkozás küldetésével! Az erős alapok még nem garancia a sikerre idő és elkötelezettség szükséges a kialakításához. Ezt azonban alulról elég nehéz felépíteni, de sok esetben szükség lehet a munkavállalók aktív kezdeményezéséhez, hogy elinduljon a folyamat!

  1. A célok meghatározása
  2. A munkavállalói motiváció feltérképezése
  3. Visszajelzés kérése az alkalmazottaktól
  4. A terv elkészítése (A vállalat egészére nézve, különös tekintettel a munkavállalói körülményeket.)
  5. Visszajelzés kérése a tervről (A lehetséges buktatók és konfliktusforrások elkerülésének érdekében.)
  6. A terv végrehajtása
  7. Nyomonkövetés és monitorozás (Szükséges változtatások eszközlése.)

Mit tehet a munkavállaló a kellemesebb munkahelyi légkör kialakításának ügyében?

  • Mondja el a véleményét, ha kérdezik!
  • Mondja el a véleményét akkor is, ha nem kérdezik! Természetesen udvariasan és a problémás ügy kapcsán releváns, kézzel fogható megoldási javaslat formájában illik ezt megtenni.
  • Emlékeztesse a munkatársakat rendszeres időközönként arra, hogy közös célért dolgoznak.
  • Indítványozza csapatépítő tevékenységek szervezését.

Munkaidőnk a nap ébren töltött részét nagyjából kiteszi, így korántsem mindegy, hogy milyen kedvvel indulunk a munkába, és ott milyen hangulatban töltjük azt. A problémákat ne söpörjük a szőnyeg alá, ehelyett építő jellegű észrevételeinkkel próbáljunk megoldást találni rájuk!

Forrás: www.businessnewsdaily.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?