2020.08.27. 17:27:59 11139 318

Kék elme – Csillapítsad le elméd a víz hullámaival!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vízparton vagy eső közben kétségtelenül érezhetjük a víz erőteljesen nyugtató hatását, ha szeretünk pancsolni, ha nem. Az emberek ösztönösen vonzódnak a vízhez, mivel ez az élet egyik forrása, és már őseinknek is garanciát jelentett arra, hogy a túlélésük biztosítva van.

Mauritius, tengerpart - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mauritius, tengerpart

Úszás, horgászat, csónakázás vagy csupán az esőcseppek ütemes kopogásának a hallgatása is ki tud minket kapcsolni, de már csak annak is nagy egészségügyi előnye van, ha egy darabig nézzük a víz hullámzását. A mozgó víz látványa vagy annak hangja olyan neurokémiai folyamatot vált ki, amely ellazulást eredményez.

A vörös elmének nevezett, túlpörgetett agynak amúgy is nagy szüksége van olyan stimulánsokra, amelyek ellensúlyozzák a megnövekedett urbanizációs és technológiai hatásokat. A piros szín nemcsak a szerelem és a szenvedély, de a veszély és az energia színe is. A kék szín pedig épphogy a relaxációt és a nyugalmat képviseli, a víz által lenyugtatott agyat emiatt kék elmének nevezik.

A víz elképesztő gyógyító ereje – főként mentális - egészségünkre nézve:

A parton hallható hullámzás megváltoztatja az agyhullámokat is, ezáltal meditációs állapot idézhető elő. Ez elősegítheti a stressz szint csökkentését, sőt oldhatja a szorongást.

A relaxált agy kreatívabban működik! Nyomás a vízpartra, ha kerül minket az ihlet!

A vízpart elősegíti az aktív mozgást: nemcsak a testünknek, de az elménknek is egyaránt jót tesz.

A csordogáló víz hangját agyunk egy nyugodt és veszélytelen képpel kapcsolja össze, ezért amikor nemcsak látjuk, de halljuk is a vizet, akkor annak pozitív hatásai felerősödnek.

Amikor ténylegesen vízbe merülünk, lebegünk, testünk is felfrissül, az izmok ellazulásával a feszültség is távozik testünkből.

Nem csoda tehát, hogy ennyire elterjedtek az akváriumok és a beltéri szökőkutak, csobogók; az emberek tudat alatt szeretnék kiélvezni eme jótékony hatásokat azokban az időkben is, amikor nem olyan alkalmas a vízparti kiruccanás. A halak békés úszkálása ugyanis még tovább segít tudatosítani magunkban, hogy minden rendben és biztonságban vagyunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...