2020.05.19. 18:20:32 10419 392

Kedves gesztus: Ültessünk „retró” virágokat nagyanyáink emlékére!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sosem felejtem el azokat a szünidői napokat, amelyeken apai nagyanyám háza elé érve első utam a járdaszegélyt szegélyező virágágyáshoz vezetett. Imádtam a sok színes és illatozó virágot, még ha rendszeresen tönkre is tettem a pólóimat - a sárga virágporral összekenve.

Bíbor kasvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bíbor kasvirág

Éppen ezért rengeteg szép emléket eszembe juttatott az a cikk, amelyik vintage falusi kertek időtálló virágfajtáit gyűjtötte egy csokorba. Most ezek közül hoztam el nektek személyes kedvenceimet.

Bársonyvirág – Nagymamánk ágyásszegélynek ültette, de balkonládában is jól mutat a jellegzetes egynyári növény, ami távol tartja a levéltetveket. Erős illata miatt népies neve – büdöske - az elterjedtebb.

Bíbor kasvirág – A szárazságtűrő növény az egyre szárazabbá váló éghajlat miatt is jó választás lehet. A szirmok közül kitüremkedő fészek kiváló leszállópálya és élelemforrás a méheknek és pillangóknak. Habár én ezt a virágot gyerekként nem igazán értékeltem, mert féltem minden repülő rovartól.

Holdvirág – Kúszónövény, kis fehér virágokkal, amelyek napnyugtától napkeltéig nyílnak. Nyár közepétől kora őszig virágzik. Amint a csukott virágszirmok nyílni kezdtek, tudtuk, hogy nemsokára meghalljuk mama hangját, miszerint menni kellene már fürödni

Jószagú cickafark – Fűszeres illatú, apró kis virágai sátorszerű virágzatban csoportosulnak, így messziről is sárgállik a növény. Teljesen télálló, és jó méteresre is megnőhet. A mi mamánk nemcsak frissen állította vázába, de bizony a száraz csokrokhoz szorgosan szárított is belőle.

Oroszlánszáj – A magasabb fajtái kerítés mellé, míg alacsonyabb példányai más egynyári virágok közé illik legjobban. Nem ugrik be, hogyan néz ki? Segítek: Tátika. Mamánál sárga színben pompázott, mi pedig előszeretettel nyomkodtuk a virágját két oldalról, hogy nyitogassa a „száját”.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...