2018.09.19. 07:50:08 10925 334

Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kardióösvényt alakítottak ki Budapest XII. kerületében, a Normafán, a túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magas vérnyomás betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

Erdei ösvény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erdei ösvény

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Hegyvidék fideszes országgyűlési képviselője a keddi avatáson a rendszeres testmozgás fontosságáról beszélt, és kiemelte: ezt a célt szolgálták az elmúlt években a tömegsportok szélesítését célzó programok.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy az aktivitás idős korban is megmaradjon. Ezt a célt szolgálják a kardióösvények - mondta.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere elmondta, évekkel ezelőtt határozták el a Normafa rendbetételét, a fejlesztés már három éve folyik. Ez a fejlesztési program egészült ki a Budapesti Szent Ferenc Kórház jóvoltából a kardióösvénnyel - közölte.

A jövőbeni tervekről szólva a polgármester beszámolt arról, hogy a Normafa Síháznál lévő parkoló várhatóan jövőre vagy az azt követő évben megszűnik, a helyén zöldfelület lesz. A parkolót áthelyezik a Konkoly-Thege Miklós úthoz.

Pokorni Zoltán kitért arra is, hogy folyik az egykori Fácán vendéglő épületének felújítása, valamint ahhoz kapcsolódóan egy új szárny felépítésével bővíti az önkormányzat a Zugligeti Általános Iskolát.

Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója a prevenció elsődlegességét hangsúlyozta, és arról beszélt, hogy a statisztikák szerint ma minden negyedik ember meghal a szívinfarktusát követő első évben. Erre tekintettel dolgozták ki a mozgásprogramjukat - mondta.

Beer Miklós váci megyéspüspök, a Szent Ferenc Kórházért Alapítvány kuratóriumának elnöke a beszédeket követően megáldotta a kardióösvényt.

A kardióösvényen a rövid túraútvonal 3,5, a közepes 4, a hosszú pedig 5 kilométeres.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...