2021.04.20. 10:00:00 7220 228

Karantén háj - Miért és hogyan dobott ránk a világjárvány plusz kilókat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szorongás étkezési rendellenességeket idézhet elő, és nem az alkalmanként felmerülő stresszevés az, ami a világjárvány alatt problémát okoz. A gond akkor kezdődik, amikor a fékevesztett nassolás egyre gyakoribbá kezd válni.

Centikben (is) mért kilogrammok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Centikben (is) mért kilogrammok

Azonban a túlzott koplalás is ugyanolyan komoly egészségügyi gondokkal járhat. A mentálhigiénés szakemberek tapasztalatai szerint a járvány kezdete óta felerősödtek a korábban is étkezési rendellenességekkel küzdők egészségügyi problémái.

Az étkezési rendellenességek 3 fő típusa:

Az anorexia (ételek mellőzése, illetve egy bizonyos csoportjuk elfogyasztásának szigorú korlátozása), a bulimia (falási rohamokkal járó kényszerbetegség) és a mértéktelen evés: Amikor a testünk jóllakottságérzetét figyelmen kívül hagyva folytatjuk a túlzott evést, ami óhatatlanul is a súlyunk gyarapodásához fog vezetni. Ez a leggyakrabban előforduló gond a világjárvány kitörése óta.

A világjárvány alatt nem csupán a veszteségérzet miatt kialakult depresszió vezethet étkezési zavarhoz és a nem kívánt hízáshoz. Az alábbi potenciális kiváltó okokra is oda kell figyelnünk:

Felhalmozott élelmiszer-tartalékok

Az üres polcoktól való félelem a sokadik hullámban is képes volt lépre csalni embereket, akik aztán az otthoni élelmiszerhegyek (közeledő lejárati ideje) miatt kényszert érezhetnek a szükségesnél többszöri evésre. A kitágult gyomrunk ezután pedig szinte követelni fogja ezt a megnövelt mennyiséget.

Vásároljunk ezentúl átgondoltabban, csak annyi gyorsan romló élelmiszer legyen otthon, amennyi feltétlenül szükséges a következő bevásárlásig.

Otthoni munkavégzés és hétvégi unalom

Az elszigeteltség miatt az emberek gyakran érzik úgy, hogy senkivel sincsenek szoros kapcsolatban, emiatt különösen veszélyes a konyha állandó közelsége. Egészségtelen étkezési szokások harapódzhatnak el, például folyamatos nassolás képében.

A személyes találkozások helyett ne a legkevésbé intim üzenetküldést részesítsed előnyben, inkább videón csevegj, de legalább a telefonhívásig juss el! Így egy kicsit enyhíthetsz a magány érzésén és a folytonos rágcsálás helyett – térben ugyan elválasztva – egy időben is lehet közös programot csinálnod másokkal. A munkaidőn túli tengés-lengés helyett pedig látogass el közeli, kevésbé turistabarát kirándulóhelyekre!

A közösségi médiában történő lapozgatás

Ne olvasgassunk rémisztő híreket, és felejtsük el az élelmiszereket posztolgató oldalakat is! Ezek csak további felesleges kalóriák elfogyasztására fognak ösztönözni minket. Ugyanilyen károsak lehetnek ránk nézve a fizikai megjelenésre koncentráló beszámolók is, amennyiben étkezési zavar van kialakulóban nálunk. A koplalással nemhogy nem lesz egészséges kinézetű, izmos testünk, de komoly hiánybetegségek is felléphetnek nálunk.

Amikor életünk irányítása ennyire kicsúszik a kezeink közül, jobban résen kell lennünk és tudatosabban kell kontrollálnunk az ételekkel fennálló kapcsolatunkat, hogy gátat tudjunk szabni az érzelmi evés nem kívánt hozadékainak, a plusz kilóknak!

Forrás: www.googhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...