2016.12.09. 11:00:34 19484 328

Karácsonyfa másként – dekoratív ötletek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Karácsonykor otthonunk legpompásabb dekorációja a feldíszített karácsonyfa lesz, ugyanakkor nem kell karácsonyig várnunk, hogy valami hasonlót alkothassunk. Egy-egy imitált karácsonyfa formával is feldobhatjuk a lakásunkat, sőt, ha idén nem akarunk fát állítani, akkor akár ahelyett is használhatjuk majd ezeket. Miért is ne?

Karácsonyfa másként - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa másként

A fenyőfa-forma szerencsére nagyon egyszerű, és könnyen leutánozható, elkészíthető, papírból, kartonból, raklapból, ágakból vagy ami éppen kéznél van, és fantáziát látunk benne. A legjobb, hogy a család apraja-nagyja segíthet a készítésükben, és nem kell neki annyi hely, mint egy karácsonyfának! Íme, néhány ötlet:

1. Ha csak egy sarkod van rá a falon

Raklap részekből és izzóval rusztikus dekoráció készülhet.

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

2. A természet szerelmeseinek

Nagyon hangulatos és szép dísz, amihez csak egy üres falfelület kell. Alá kerülhetnek az ajándékok is.

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

3. Kedvenc dalszöveged is rákerülhet

Jó pofa üdvözlő a vendégeknek és persze a családnak a ház előtt.

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

4. Mire nem jó egy létra?

Ha több helyed van, akkor akár egy kettes létra közepébe is lógathatod a díszeket. Egy stúdióban vagy egy üzletben is el tudjuk képzelni ezt a dekorációt.

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

5. Térelválasztónak is jó

Egy szuper ötlet raklapból, amit akár mini téreláválasztónak is használhatsz. A kis polcokra díszek vagy akár kicsi ajándékok is kerülhetnek.

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

6. Raklapra festve

Ehhez nagyon barkácsolni sem kell, csak egy vödör fehér festékre, gombostűre és egy-két díszre, égősorra van szükség. No, és a sokoldalú raklapra…

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

7. Csak a díszek

A karácsonyfa díszekből is kirakhatsz egy karácsonyfa formát. Egy régi ablakkeret, vagy képkeret hálóval bevonva ideális alapként szolgálhat hozzá.

Karácsonyfa máskéntKarácsonyfa másként

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.