2021.10.19. 14:45:00 7295 241

Kaliforniai hamburger házi pulykás húspogácsával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor legközelebb hamburgerre vágytok, készítsd el otthon az ételt egy újfajta recept szerint! A friss zöld hozzávalók és a házilag készített húspogácsa a lehető legegészségesebbé teszik a hambit. Mert a hamburger is lehet egészséges :-)

Hamburger avokádóval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger avokádóval

A hamburgerezésnek feelingje van, nem igaz? Tök jó péntek esti program, ha átjönnek a barátok, vagy a tinik barátai. Mi pedig nagyon menő házigazdák leszünk ezzel a sok zölddel felturbózott szendviccsel előrukkolva. A legjobb, hogy 40 percen belül bőven elkészülhetünk vele!

Kaliforniai hamburger pulykás húspogácsával

Hozzávalók 4 burgerhez:

4 db zsemle
Ecetes uborka
16-20 karika kígyóuborkából
Ketchup
1 db vékonyra szelt avokádó
Fél csésze csíra
Fél csésze bébispenót

A húspogácsához:

450 gr darált pulykahús
1 gerezd zúzott fokhagyma
3/4 tk. só
Negyed tk. őrölt bors
1 tk. tahini - szezámpaszta
1 tk. szárított kakukkfű
2 ek. majonéz
1 ek. extra szűz olívaolaj
Negyed csésze aprított petrezselyem

Elkészítés:

  1. A húspogácsa minden összetevőjét tegyük bele egy nagy tálba, majd a kezünkkel jól keverjük össze, míg a fűszerezett hús össze nem áll. A keveréket osszuk el négy részre, és alakítsunk ki belőlük egy-egy húspogácsát. A közepükre a hüvelykujjunkkal nyomjunk egy kis bemélyedést. Ezután fóliával letakarva tegyük be a hűtőbe negyed órára.

  2. Egy serpenyőt melegítsünk közben fel, és pirítsuk meg rajta a félbevágott zsemléket.

  3. A serpenyőbe ezután tehetünk egy kevés olajat, hogy azon grillezzük meg a húspogácsák mindkét oldalát. Jól süssük meg, hogy a közepe se maradjon nyers, de vigyázzunk arra is, hogy ne készítsük túl a húst.

  4. A zsemlék alját kenjük meg ketchuppal és szeljünk rá az ecetes uborkából is néhány szeletet. Erre tegyük a friss spenótot és a csírát, majd tegyük rá a zöldségekre a frissen sütött pulykahús pogácsákat. Mielőtt a hamburgerre visszakerülne a zsemle teteje is, ne feledjük a húspogácsára tenni az avokádó szeleteket és a kígyóuborka karikákat sem.

  5. Várjuk a sajtmentes burgerre vetett csodálkozó pillantásokat, amiket aztán elismerő morajlások kísérnek.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...