2021.10.19. 14:45:00 7401 241

Kaliforniai hamburger házi pulykás húspogácsával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor legközelebb hamburgerre vágytok, készítsd el otthon az ételt egy újfajta recept szerint! A friss zöld hozzávalók és a házilag készített húspogácsa a lehető legegészségesebbé teszik a hambit. Mert a hamburger is lehet egészséges :-)

Hamburger avokádóval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger avokádóval

A hamburgerezésnek feelingje van, nem igaz? Tök jó péntek esti program, ha átjönnek a barátok, vagy a tinik barátai. Mi pedig nagyon menő házigazdák leszünk ezzel a sok zölddel felturbózott szendviccsel előrukkolva. A legjobb, hogy 40 percen belül bőven elkészülhetünk vele!

Kaliforniai hamburger pulykás húspogácsával

Hozzávalók 4 burgerhez:

4 db zsemle
Ecetes uborka
16-20 karika kígyóuborkából
Ketchup
1 db vékonyra szelt avokádó
Fél csésze csíra
Fél csésze bébispenót

A húspogácsához:

450 gr darált pulykahús
1 gerezd zúzott fokhagyma
3/4 tk. só
Negyed tk. őrölt bors
1 tk. tahini - szezámpaszta
1 tk. szárított kakukkfű
2 ek. majonéz
1 ek. extra szűz olívaolaj
Negyed csésze aprított petrezselyem

Elkészítés:

  1. A húspogácsa minden összetevőjét tegyük bele egy nagy tálba, majd a kezünkkel jól keverjük össze, míg a fűszerezett hús össze nem áll. A keveréket osszuk el négy részre, és alakítsunk ki belőlük egy-egy húspogácsát. A közepükre a hüvelykujjunkkal nyomjunk egy kis bemélyedést. Ezután fóliával letakarva tegyük be a hűtőbe negyed órára.

  2. Egy serpenyőt melegítsünk közben fel, és pirítsuk meg rajta a félbevágott zsemléket.

  3. A serpenyőbe ezután tehetünk egy kevés olajat, hogy azon grillezzük meg a húspogácsák mindkét oldalát. Jól süssük meg, hogy a közepe se maradjon nyers, de vigyázzunk arra is, hogy ne készítsük túl a húst.

  4. A zsemlék alját kenjük meg ketchuppal és szeljünk rá az ecetes uborkából is néhány szeletet. Erre tegyük a friss spenótot és a csírát, majd tegyük rá a zöldségekre a frissen sütött pulykahús pogácsákat. Mielőtt a hamburgerre visszakerülne a zsemle teteje is, ne feledjük a húspogácsára tenni az avokádó szeleteket és a kígyóuborka karikákat sem.

  5. Várjuk a sajtmentes burgerre vetett csodálkozó pillantásokat, amiket aztán elismerő morajlások kísérnek.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.