2024.04.13. 08:30:01 5606 224

Kalciumbomba a kertedbe! – Így készül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szépen ragyogó kert, a csodásan pompázó virágok nem csak a szemünket, de a lelkünket is gyönyörködteti. Óvjuk, ápoljuk a kertünket, gondozzuk a benne élő növényeket, hogy még sokáig örömet okozzanak nekünk és a környezetünkben élőknek.

Törött tojáshéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törött tojáshéj

Odafigyelünk a rendszeres öntözésre, a gyomlálásra, néha még kicsit meg is simogatjuk egyik vagy másik növénykét, így meghálálva a pompázását. Igyekszünk nem csak vízzel, hanem tápoldattal is öntözni őket, hogy megkapják a maximális törődést. És azt tudtad, hogy utóbbiért nem kell feltétlenül szakboltba menned?

Rántottás sütsz? Süteményt készítesz?

Akkor az ezekhez használt tojáshéjat rakd félre, és készíts belőle „turbóitalt” a növényeidnek! A hozzávalók:

  • 1 liter víz

  • 1 vagy 2 tojás héja

A tojások héját aprítsd olyan kicsire, amilyenre csak tudod. Ezt megteheted egy mozsárban is, de ilyen esetben jó szolgálatot tehet a mákdaráló. Már azzal is sokat segítesz a növénykéidnek, ha ezt az aprított tojáshéjat szórod a földjükre. Ám ha maradsz a „nedves verzió” mellett, akkor öntsd a héjat a vízbe, majd hagyd állni legalább 12 órán keresztül. Ha letelt az idő, mehet is a kalciumban gazdag öntözővíz a növénykék köré!

Forrás: brigitte.de/ Marie Mühlenberg

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...