2022.07.02. 10:39:27 8347 273

Jujj, ez megcsípett! – Házi szerek méhcsípés ellen 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méhcsípés elég kellemetlen dolog tud lenni, mindkét fél szempontjából. A méhecskéknél tudjuk, hogy számukra ez az utolsó „döfés”, és vége kis életüknek. Nekünk jobb esetben „csak” fáj, viszket, súlyosabb esetben heves allergiás csípést is kiválthat egy-egy apró szúrás.

Méh - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méh

Míg utóbbin csupán megfelelő gyógyszeres készítmény segíthet, addig az előbbire, vagyis a huplira, égő, csípő érzésre több házi praktika is létezik. Lássuk, első körben 5 enyhítő házi szert!

Az édes csábító

Kenj egy kevés mézet a csípésre, így kihasználva annak gyulladáscsökkentő hatását. Arra azonban ügyelj, hogy inkább zárt térben várd a tünetek enyhülését, mert az édes csillapítóra még több bogárka, akár méhecske száll majd.

A csodatévő

A kamilla, mint gyulladáscsökkentő, mindenre is jó, így méhcsípésnél is használhatod. Forrázz le egy filtert, hagyd kihűlni, és tedd a „bibire”. Akkor jó, ha kicsit „tocsogós” a filter, mert így biztosan elegendő gyulladáscsökkentő jut majd a csípésre. Természetesen, a forrázott virágzat, vattapamaccsal tunkolva is hatásos.

Szedj virágot!

Méghozzá egy kis lándzsás útifüvet! Most ennek leveleire lesz szükséged. Szedj belőle néhányat, tépd ketté, úgy, hogy a nedvesség kifolyhasson belőle. Ezt tedd a csípésre! Köhögéses időszakban nem csak a torkodat nyugtatja ez a csodanövény, hanem a gyulladást is csökkenti egy-egy méhcsípés alkalmával. Arra ügyelj, hogy valóban ezt a növényt használd, nehogy összekeverd mással! Ha ilyet nem találsz, a pipitér is jó szolgálatot tehet!

Tedd hidegre a viszketést!

Mi más lenne hatásosabb az égő, viszkető érzés ellen, mint a jég! Akár egy jégkockát szorítasz a bibidre, akár a fagyasztóból kerül elő egy adag fagyasztott zöldség, a hideg jó szolgálatot tehet a viszketés, égő érzés esetén, hiszen összehúzza az ereket, ezáltal csökkenti a kellemetlen fájdalmat, viszketést, égő érzést.

Nem csak a salátára

Az ecetes borogatás viszonylag régi praktika, még én is emlékszem, mikor gyerekkoromban anyukám ezzel próbálta enyhíteni a méhcsípés helyét. Keverj össze 1 rész ecetet 2 rész vízzel, majd ezzel csillapítsd a fájdalmat és a gyulladás mértékét.

Következő cikkünkben további 5 házi praktikát találsz, amiszintén a méhcsípés okozta fájdalmat, égő érzést csillapíthatja.

Cikkünk tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakemberrel, orvossal történő konzultációt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...