2019.11.30. 17:59:53 11487 365

Jönnek a sültek! - Nagyszerű ötletek: főszerepben a bacon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Frissen sültek és klasszikus sült húsok nélkül nincsen igazi karácsonyi lakoma. A bacon és a különböző füstölt áruk pedig igen csak ízletes hozzávalók. A legegyszerűbb főételt is fel lehet vele dobni.

Ropogós bacon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropogós bacon

Már csak 8 nap van hátra a receptjátékból!

Neked is van egy jó kis recepted? Küldd be a karácsonyi receptjáték keretein belül a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és nyerj akár 1.000.000 Ft nyereménynövelést és hajts rá az akár 10.000.000 Ft-os fődíjra is! Részletek>>](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ha-karacsony-akkor-receptjatek-a-proaktivdirekten-nyerj-plusz-1-000-000-ft-ot )

Ötletek a karácsonyi főételhez - receptek

Tésztabundában sült fűszeres csirkemell krumplisalátával és tejszínes gombával Aratóné Kovács Anitától

  • 5 csirkemell
  • 1 doboz mirelit leveles tészta
  • 1 cs szeletelt bacon
  • 50 dkg gomba
  • 1 cs. sajtkrém

A csirkemelleket befűszerezem sóval, borssal, megtűzdelem fokhagymával. Bekenem sajtkrémmel, majd baconba tekerve bebugyolálom leveles tésztába. A leeső tésztadarabokat kiszúrom karácsonyi formákkal, s feldíszítem vele a csomagocskákat. Tojással megkenem. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.

Krumplisalátával és tejszínes gombával kínálom.

Pulykamelles -sonkás hústorta Veszeli Lajosnétól

Húsimádóknak karácsonyra és az ilyenkor születés-, illetve névnaposoknak. Elegánsan elkészíthető különleges nem túl bonyolult fogás. Emlékezetes látványos és nagyon finom. Nem csak melegen finom, de kihűtve szépen szeletelhető, és hidegtálakra is kitűnő.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 - 1.5 kg pulykamell
  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • bacon
  • 20 dkg reszelt sajt

panírozáshoz:

  • liszt

  • 2 db tojás

  • 2-3 evőkanál kókusz tejszín

Elkészítés:

Egy római cseréptál nagyságú jénai tálat hosszirányban szorosan egymás mellett kibéleljük a baconnal, az oldalán is. szépen terítsük le, mert ez lesz a torta bevonata.

A mellet felszeleteljük, kiklopfoljuk,szép nagy szeletekre. A tojást a kókusztejszínnel elkeverjük.

A húst a lisztben és az elkevert tojásban kétszer panírozzuk. Ezután sorban egymásra terítjük a hozzávalókat,a következő sorrendben. Pulykamell, gépsonka, reszelt sajt, bacon, majd ismételjük több rétegben. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére bacon kerüljön.

Ráhelyezzük a jénaitál tetejét és 40 percig 170 C° -on sütjük, a sütőből kivéve a tálat fordítva lerakjuk és leemeljük róla. Ezután visszatoljuk a sütőbe 200 C° légkeverésen tovább sütjük, míg a bacon meg nem pirul ( kb 20 perc), így megkaptuk a torta külső mázát. Jó étvágyat hozzá!

ANGOL BÉLSZÍN Varró Hajnalkától

Hozzávalók: 1 kg bélszín,olaj,füstölt szalonna,só,bors,zsír.

A bélszínt letisztítjuk,vékonyan olajjal bekenjük,megtűzdeljük füstölt szalonnával,és 3-4 napig jégen tartjuk.Sütés előtt lehúzzuk a felső,fényes borító hártyáját,megsózzuk,és törött borssal,esetleg kevés majorannával is fűszerezzük. Kevés,forró zsírba tesszük.Sütés közben néha megfordítjuk,és zsírjával öntözzük.

Attól függően,hogy angolos vagy félangolos húst kívánunk,rövidebb vagy hosszabb ideig sütjük.

Ha megsült,óvatosan kivesszük.Ne szúrjuk meg! Tálalásig fedő alatt,langyos helyen tartjuk.

Csak tálaláskor,az asztalon szeleteljük, a rostokat keresztbe vágva.

Párolt zöldségeket adunk hozzá.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?