2023.03.06. 15:20:27 6109 239

Jön a tavasz. Barnulj előre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon sokan várták már epekedve a tavaszt. Már márciust írunk, és fokozatosan melegszik az idő. Nyárig még sokat kell várnunk, de ez nem jelenti azt, hogy a napsütést nélkülöznünk kellene. Hogy elkerüljük a bőr károsodását az erős napsütésben nyáron, érdemes óvatosan és fokozatosan barnulni. Ehhez adunk néhány okos gondolatot, hogyan tegyük.

Napozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás

A nap tavaszi sugarai, bármennyire is hihetetlen számunkra, szinte még erősebben égetnek, mint nyáron. Ha nem szeretnénk a bőrünkte tönkretenni, érdemes fényvédő krémet használnunk már ilyenkor is. Ha azonban nem túl érzékeny a bőrünk és nem félünk a szeplők megjelenésétől, akkor bátran napozhatunk. A hűvös idő még nem alkalmas arra, hogy sokat üldögéljünk egy helyben, ezért érdemes mindenképp zártabb helyet választanunk a napozáshoz. A legjobb ilyenkor egy szélvédett erkély, vagy terasz, ahova behúzódhatunk. A dél és két óra közötti időszakot most is kerülni kell napozás szempontjából, mert ilyenkor a legerősebb az UV sugárzás. De a délelőtti kávézás és a délutáni uzsonna alkalmával szánhatunk magunkra 10-15 percet, amíg a napon melegszünk és üldögélünk.

A szolárium használata is jó megoldás a barnaság fokozatos elérésére. Nyárig, ha tudatosan és óvatosan alkalmazzuk azt a lehetőséget is megelőzhetjük a leégést, mert egy szép alapszínt kaphatunk. Természetesen ezzel is óvatosan kell bánnunk, mert a túlzott szoláriumozás fokozottan szárítja, öregíti és roncsolja a bőrünket. Érdemes havonta néhány alkalommal 10-15 percre befeküdnünk, és nagyon fontos, hogy hidratáló krémeket is használjunk szoláriumozás után. Ha nagyon érzékeny a bőrünk, akkor a szakértő segítségével megfelelő fényvédő készítményeket ilyenkor is használhatunk.

A barnító krémek is hatékonyak lehetnek ilyenkor. Ehhez is érdemes kikérnünk szakértő tanácsát. A megfelelő barnító krémmel is szép eredményeket érhetünk el ezen a téren. Ami a legfontosabb azonban, hogy ismerjük a lehetőségeinket és a határainkat. Szakértővel konzultálva jó, ha helyesen mérjük fel milyen a bőrtípusunk és azt hogyan védhetjük a káros sugaraktól, illetve hogyan tudunk óvatosan napozni, barnulni. Ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több ebben is. Ha tudatosan és fokozatosan bánunk a természet és a szoláriumozás adta lehetőségekkel, akkor biztosak lehetünk az eredményben és már egy szép alapszínnel várhatjuk a nyaralási időszakot.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...