2024.09.18. 08:32:38 4371 154

Jól jönne egy kis extra bevétel? Nézzük a lehetőségeket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jelenleg az emberek sokkal nagyobb pénzügyi stressznek vannak kitéve, mint valaha - tudhatjuk meg a CivicScience friss adataiból. A dolgozó felnőtt lakosság 80 százaléka azt állítja, hogy legalább egy anyagi stresszforrás nehezíti a mindennapjait, míg 30 százalékuknak a megélhetési költségkezeléssel adódtak problémái, ami gyakran kiegészül a megfelelő adósságkezeléssel, a megtakarítások és befektetések szükségességével.

Így lesz több pénzed - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Így lesz több pénzed

A fentebb ecsetelt adatokat látszik megerősíteni a CNBC üzleti hírcsatorna is, rámutatva arra, hogy a pénzügyek miatti aggodalom leggyakoribb mozgatórugói között olyan tényezők szerepelnek, mint a megtakarítások hiánya, a gazdasági instabilitás és az infláció. Ennek kiküszöbölése, illetve mérséklése érdekében nagyon sokan döntenek úgy, hogy a meglévő teljes munkaidős pénzkereső tevékenységüket további alternatív bevételszerzési módokkal bővítenék. A részmunkaidőben dolgozók száma 2023 negyedik negyedévére elérte az 5 millió főt. A legnagyobb érdeklődés a másodállások és kiegészítő munkavégzések iránt az alacsony jövedelemmel rendelkezők körében mutatható ki.

Fontos megjegyezni, hogy az „oldalsó nyüzsgés”(side hustle), vagyis az elsődleges munkát kiegészítő jövedelem érdekében végzett munkatípus iránti igény, nem pusztán egy trend, hanem egy a szakmai és személyes előrelépéseket segítő stratégiai megoldás. Az, hogy valaki e mellett dönt, több okra is visszavezethető: bevételnövelés, pénzügyi stabilitás erősítés, adósságrendezés, megtakarítások, extra célok támogatása.

Milyen másodállást válasszak?

A kiemelkedő álláskereső, és munkaerő-felvételi platform, az Indeed, másodállás-javaslatai között olyanok szerepelnek, mint:

  • az állatgondozói munkavégzés - melyben általános állattartási feladatokat szükséges végezni

  • ételfutár

  • csapos

  • ügyfélszolgálati képviselő

  • áruszállító munkatárs, gépjárművezető, futár

  • (éjszakai) takarító (pl. gyorséttermek, irodák, épületek stb. takarítása)

  • otthonról végezhető (éjszakai) adatfeldolgozó, hangfelvétel-átíró (transzkriptor)

  • kisállat-szitter és/vagy kutyasétáltató

  • személyi asszisztens

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...