2020.12.09. 14:37:44 10619 247

Jojoba olaj, hajunk és bőrünk őrangyala
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok csodálatos szépségolaj között van egy izgalmas többfunkciós olaj, ami képes ápolni mind a hajunkat, mind a bőrünket. A jojoba olaj kozmetikai készítmények fontos összetevője, azonban nagyszerűen meg tudja állni a helyét önmagában is.

Gyönyörű hajkorona - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyönyörű hajkorona

A jojoba olaj valójában egy olaj állagú viasz, amely hosszú eltarthatósága és ellenálló képessége miatt ismert. A bőrön könnyed érzetű, de mélyen tápláló olaj tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul nem tömíti el a pórusainkat sem, ezért is ilyen előnyös beépíteni a bőrápolási rutinunkba:

  1. Hidratálja a száraz bőrt: Arctisztítás után vigyük fel önmagába, vagy a kedvenc, olaj alapú hidratáló krémünkbe keverve. Bőrünk visszanyeri általa egészséges ragyogását!
  2. Ráncokat halványíthat el: Ez az olaj kiváló öregedésgátló a sejtkárosodást helyrehozó B-vitamin komplexnek és az E-vitaminnak köszönhetően. Megtisztított, száraz bőrre kenjük!
  3. Pattanások ellen küzd: A pattanásos területeket külön is érdemes kezelni vele, mert antibakteriális hatása ezen a területen is hatásos segítség lehet.
  4. Nyugtatja az ekcémás bőrt: Az E-vitamin és a jód kettőse segít meggyógyítani a gyulladt bőrt. Csak dörzsöljük be!
  5. Megoldás kiszáradt ajakra: Házi készítésű ajakbalzsamot is dúsíthatunk a jojobával, de önmagában is ugyanolyan hatásos, mint az arcbőrön.
  6. Hidratálja a száraz hajat: A frissen mosott hajba masszírozva hagyjuk hatni egy éjszakán át.
  7. Hajtöredezés ellen: Hajkondicionálónkhoz adva hagyjuk hatni 30 percig, majd öblítsük le.
  8. Elősegítheti a hajnövekedést: Habár hajhullás ellen önállóan nem megoldás, de a haj növekedésére pozitív hatással bír, a hajszálak egészségesebbek lesznek.
  9. Enyhíti a leégett bőr irritációját: Itt is a gyulladáscsökkentő vitaminjait hívhatjuk segítségül, óvatosan masszírozzuk bele a bőrünkbe.
  10. Puhítja a kiszálkásodott körömágyat: Masszírozd be az olajat, a felesleget pedig oszlasd el a kezed többi részén. +1 Használd sminklemosóként: A felesleges szennyeződések is eltávolíthatók jojobával, körkörös mozdulatokat használva. Végezetül langyos vízzel mossuk le az arcunkat.

Mielőtt közvetlenül bőrünkön alkalmaznánk, a biztonság kedvéért végezzünk egy kis területen bőrpróbát!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...