2023.08.20. 12:38:23 6264 233

Joggingolj, hogy el ne hízzál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A futás és joggingolás (kocogás) közötti különbség elsősorban a tempóban és a fizikai megterhelési szintben érhető tetten. A jogging egy visszafogottabb intenzitású mozgásforma, amely kiváló állóképesség fejlesztő gyakorlatként tartható számon; míg a futás a közepes és magas intenzitású, az izmokat erőteljesebben megdolgoztató edzésnek minősül.

Jogging - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jogging

Mind a futásnak, mind pedig a joggingolásnak számos egészségre gyakorolt pozitív hatása van, és kiválasztásuk jobbára az egyéni preferenciáktól válik függővé. A jogging a maga mérsékelt aerobgyakorlat mibenlétével, melynek során fokozatosan és személyre szabottan növelhető az edzési intenzitás: javítja a szív, és a légzőszervek egészségét, ugyanakkor a közérzetre is jótékony befolyása van.

Mindemellett pedig korunk egyik esztétikai és egészségügyileg egyaránt káros rémével, az elhízással sem bánik kesztyűs kézzel, hiszen segít a célul kitűzött fogyás felgyorsításában, és az ezzel karöltve járó sikerélményt is támogatja. Ha esély van arra, hogy jónéhány betegség útjába gátat gördíthetünk egynéhány cselekedetünkkel, akkor erre a listára méltán felsorakozik a kocogás is. Immunrendszert erősítő tulajdonságának köszönhetően a fertőzések és a különféle egészségügyi problémák kevésbé fognak utat törni maguknak. A mozgásban gazdagabb életre törekvők, és a kezdő életmódváltók egyik legoptimálisabb edzésformájává válhat a kocogás.

A joggingolás szerepe a fogyásban:

  • a jogging, mint fizikai tevékenység segít a zsírégetésben

  • a mozgás mellett az étrendre is fokozottabb figyelmet kell fordítani, amennyiben a cél valóban a fogyás

  • érdemes a napi lekocogott távolság(növelés) lejegyzése mellett, az étkezésekről is naplót vezetni a jobb nyomon követhetőség, és eredményfelmérés érdekében

  • a fokozatosság elvének szem előtt tartásával a sérülések is nagyobb eséllyel megelőzhetők - a kocogás az életmódváltás egyik eleme, így nem érdemes sem siettetni, sem pedig erőltetni a célmagvalósulást. Ez utóbbinak a sérülésveszély és gyors kiégés, kedveszegettség lehet a következménye.

  • bemelegítés nélkül ne kezdjük el még a „könnyű” kategóriába sorolt edzéseket se

  • tipp: kezdjük egy perc sétával, majd kocogjunk egy percig. E két mozgásformát kényelmesen, igény szerint váltogassuk egymással, majd fokozatosan kezdjük el növelni a kocogás idejét, egyúttal pedig csökkenteni a sétára fordított idő mennyiséget.

  • joggingolás közben is javasolt figyelni a jó testtartásra – ezzel is minimalizálhatjuk az esetleges sérüléseket.

A kocogás a zsírégetés egyik hatékony módszere, mely a test esztétikusabbá formálása mellett számos betegség megelőzésében is szerepet vállal. Nem csoda, hogy világszerte egyre többen választják ezt a mozgásformát, ha fogyni, fiatalodni kívánnak, és fontos számukra az egészségmegőrzés.

Bármelyik mozgás mellett döntünk is végül, a lényeg, hogy legyünk elszántak, kitartóak, és igyekezzünk magunkat azzal motiválni, hogy valójában csak az első lépések megtételekor ütközünk szörnyűnek tűnő akadályokba. Amint tapasztalunk egynéhány érzékelhető és szemmel jól látható, figyelemre méltó változást már számításba sem vesszük az ezen edzésformával való szakítás tervét. Elkötelezzük magunkat mellette.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...