2024.09.07. 17:40:59 6199 217

Jóból is megárt a sok! – Még akkor is, ha ez a jó a sport!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sportolás rendkívül jótékony hatással van mind a testre, mind a lélekre. Rendszeres mozgással javíthatjuk fizikai állóképességünket, erősíthetjük immunrendszerünket, és csökkenthetjük a stresszt, növelhetjük az energiaszintünket, javíthatjuk a hangulatunkat, és hozzájárulhatunk a jobb alváshoz.

Sportol a család Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportol a család Fotó:123rf.hu

Azonban, mint minden másban, a mértékletesség itt is kulcsfontosságú. A túlzásba vitt sportolás ugyanis a szervezet kimerüléséhez, sérülésekhez és krónikus fáradtsághoz vezethet. Fontos, hogy hallgassunk a testünk jelzéseire, és tartsunk egyensúlyt a mozgás és a pihenés között. Lássuk, mik lehetnek ezek a bizonyos jelek!

  • Mintha mindig náthás lennél? A tested elfáradására utalhat, ha állandóan náthásnak érzed magad. Nem ártana kicsit hanyagolni az edzést, de legalábbis csökkenteni a heti testmozgás számát.

  • Hiába a sok boldogsághormon… Az állandó stressz, a fáradtság miatt edzhetsz bármennyit, nincs az az endorfin mennyiség, ami boldoggá tenne. A megoldás: pihenés!

  • Nem lehet mindent egyszerre! És nem is kell! Nem kell minden nap többféle sportot kipróbálni! Oszd el, legyen minden edzés más, de hagyj időt a pihenésre!

  • Nincs idő a regenerálódásra! Ahhoz, hogy a test pihenjen, újraépítse magát, az izmok növekedjenek, muszáj időt szentelni a regenerálódásra is, különben alig-alig lesz haszna a sok mozgásnak.

  • Nem megy az alvás Fáradt vagy, de valamiért nem megy az alvás? Ha szervezeted a túl sok sport miatt túlpörög, és nem megy már a pihentető alvás. Ideje pihenni kicsit!

Forrás: brigitte.de/ Helen Kreimer

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...