2018.10.20. 08:38:01 8805 276

Jóból is megárt a sok! – Hát még a cukorból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztos Veled is előfordult már, hogy majd’ megvesztél egy kis édességért. Ilyenkor egy kis csoki, egy kis süti, jobb esetben némi gyümölcs segített a „bajodon”. Aztán jött a következő „úgy ennék egy kis édességet” időszak. Aztán a következő, meg a következő, meg a következő… és így tovább.

Sok cukor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok cukor

A sok édesség, a sok cukor persze előbb vagy utóbb megbosszulja magát. A tested „szólni” fog, ha elég a „cukmisságokból”. A következő jelekre figyelj!

A legszembetűnőbb!

Ugyan mástól is előfordulhat, de a túlzott cukorfogyasztás biztos okozója lehet, ha a bőrödön egyre több pattanás, egyéb bőrhiba jelenik meg. A túlzott cukorfogyasztás következtében az inzulintermelés is megnő, amit testünk egyfajta stresszként él meg. Ez a megterhelés pedig pattanások kialakulásához vezethet.

A mosolyod sem a régi?

Talán sokunkat riogattak gyermekkorunkban, hogy a túlzásba vitt édességfogyasztás bizony lyukas fogakhoz vezet majd. Nos, ez részben így is van. A cukor lebontása során olyan savak keletkezhetnek, melyek kikezdhetik a fogzománcot. Érdemes csökkenteni a cukorfogyasztást, és jobban odafigyelni a fogak rendszeres ápolására.

Te is fáradékonyabb vagy?

Ugyan a cukor rövid távon felpörget, hiszen hamar az egekbe emeli a vércukrunkat. Ám ugyanilyen gyorsasággal a béka nemesebbik fele alá is kerül, az energiánk mintha elfogyott volna. Érdemesebb inkább olyan ételeket magunkhoz vennünk, amelyek táplálóak, és hosszabb távon töltenek fel energiával.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...