2020.11.05. 13:15:43 8163 236

Jó, ha van háziállatod: A koronavírus alatt így segíthetik mentális egészségünket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az állattartókat bizonyára nem fogják túlságosan meglepni az állatok és az emberek közötti kötődés és a járványhelyzet pozitív összefüggései, de azért tudományos megközelítésből sem haszontalan megközelítenünk a témát.

Kutya az otthonunkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya az otthonunkban

Egy a koronavírus első hulláma alatt, a kedvtelésből állatot tartók körében zajló brit felmérés szerint a válaszadók 90 százaléka véli úgy, hogy a kiskedvence érzelmileg sokat segített megbirkózni a korlátozások és a járvány okozta helyzettel. A kulcs az volt, hogy a kijárási korlátozás időszakában ezek az emberek kevésbé érezték magányosnak magukat.

A házi állatokkal való együttélés pozitív egészségügyi hozadékai nem ismeretlenek, de történt egy meglepőbb felfedezés, miszerint az emberek érzelmi közelsége nem függ össze a kedvencként tartott állat fajtájával. Legyen akár szó egy hűséges kutyáról vagy egy terráriumban tartott hüllőről, mindkettő ugyanolyan nagy segítség, ha a bezártság érzésének enyhítéséről van szó!

Amiért kisállattal könnyebb…

  1. A kis kedvencek szerető kedveskedése terápiás hatású a szorongásos időszakban, és akkor is, amikor kimerültek vagyunk.
  2. A háziállatot tartók nagy része szerint az állat gondozása miatt tevékenyebbek, így fittebbek is maradtak. (Gondoljunk csak bele, hogy egyes országokban szinte csak kutyasétáltatáskor hagyhatták el otthonaikat az emberek.)
  3. Az állattartás segít rendszert tartani az összemosódó mindennapokban: A gondoskodás általi napi rutin keretet ad, mindamellett a hasznosság érzetét is biztosítja.

A felmérésben részt vevők között ugyanakkor sokan nyilatkozták azt, hogy most már jobban át tudják érezni, hogy miként élheti meg kis kedvence az egész napos bezártságot. Ezt azért fontos tudatosítanunk, mert minden kapcsolatrendszer kétoldalú. Így nekünk sem árt felmérni kis segítőink igényeit: Állatot tartani felelősség (pénzügyileg is)! Természetesen sokkal jobban függnek tőlünk, mint mi tőlük, emiatt csak minden eshetőségre felkészülten vállalkozzunk bárminemű háziállattartásra!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...