2015.04.25. 12:54:49 10558 273

Jégkockatartó, nem csak hűsöléshez – 4+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte beleremeg a szívünk, ha belegondolunk: alig 1 hónap, és itt a nyár, a strandolások, medenceparti ejtőzések, kerti partyk, finom italok időszaka. Utóbbiba jégkocka is dukál. Ám az igazi kánikuláig várnunk kell, így lássuk, mire lehet még jó a jégkockát készítő berendezésünk.

Étel jégkockatartóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étel jégkockatartóban

Apró csokicsodák

Olvassz meg kedved szerinti mennyiségű csokoládét, töltsd bele a jégkockaformákba és tegyél a közepükbe egy-egy szem gyümölcsöt. Ha megvan, irány vele a fagyasztóba és néhány óra múlva kész is a finom csemege.

Pépesíts

Zabkását és egy kis lekvárt vagy valamilyen pépet tegyél a rekeszekbe és hagyd, hogy „összeolvadjanak”.

Isteni zselé

Gyermekkorunk zselés cukorkáinak emléke sejlik fel, ha elkészítjük ezt a finomságot. Készíts el a gyümölcsös zselét, öntsd a rekeszekbe, tégy bele valamilyen gyümölcsöt és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Porciózd a pestod!

A kis rekeszekbe kiöntve a pestod tökéletesen adagolhatod. A paradicsomszósszal ugyanígy járhatsz el.

Kekszet fagyasztani? Igen!

Jobban mondva a keksz vagy aprósütemény tésztáját. Tedd el így a fagyasztóba és ha megkívánsz valami édeset, csak vedd elő a fagyasztóból, be a formákba aztán a sütőbe.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.