2017.10.17. 11:28:01 10796 324

Jégkocka-trükkök a háztartásban - többre képes, mint gondolnád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár nagyon kellemes, amikor nyáron a limonádéba, koktélba, jeges teába belekerül a jégkocka, és joggal gondolhatnánk, hogy ez éppen elegendő "funkció" a fagyott víztől, azért ennél sokkal többre hivatott ez az egyszerű dolog! Hiszed vagy sem, csodákra képes a háztartásodban a ruhák kisimításától a rágógumi eltávolításáig.

Jégkocka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jégkocka

1. Gyűrött ruha? Egy csettintésre kisimul ezzel a trükkel!

Ha nem kell, hogy valóban élére vasalt ing minőségben virítson rajtad egy póló, de azért jó lenne, ha nem úgy nézne ki, mint amit most vettek ki a kutya szájából, akkor próbáld ki ezt az ötperces trükköt egy jégkockával! Tégy pár jégkockát a szárítógépbe, és tedd mellé a gyűrött ruhát, majd állítsd a legmagasabb melegségű fokozatra, amit a ruha elbír. 5 perc elteltével vedd ki a tökéletesen kisimult ruhákat.

A jégkocka a meleg hatására párologni kezd, a keletkező gőz pedig kisimítja a ruha ráncait. Megéri kipróbálni, ha van szárítógéped. Ez alatt az 5 perc alatt készíthetsz reggelit vagy amit csak akarsz.

2. Szék- vagy asztalláb nyoma a szőnyegen

Bosszantó lehet, amikor egy kicsit átrendezed a szobát és ott éktelenkednek a bútorok nyomai a szőnyegen. Ilyenkor végy egy jégkockát, párszor futtasd végig a szőnyegen, majd keféld át ellentétes irányban egy keményebb sörtéjű kefével.

3. Odaragadt a rágó?

Kisgyerekesekkel gyakrabban, másokkal ritkábban, de azért előfordulhat, hogy ráragad a rágó valamilyen ruhaneműre vagy bútorra. Ekkor tegyünk jeget egy zacskóba, majd tartsuk rajta a rágón, amíg az kemény nem lesz a hidegtől, és szedjük le a felületről. Ennyi. :)

4. Üveg vagy váza tisztítása

A keskeny nyakú üvegek és vázák tisztítása trükkös lehet néha, de azért van megoldás. Tégy bele az üvegedbe egy kis sót, citromot és pár jégkockát, majd rázd össze alaposan, végül pedig öblítsd ki. A jégkocka a sóval fellazítja a piszkot, a citrom tisztít, fényesít és szagtalanít.

Forrás: goodhousekeeping.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Elég volt a forróságból? – Hűtsd le magad filmekkel!

Imádjuk a nyarat, nem arról van szó, de azért jóból is megárt a sok! A forró napok testünket, lelkünket megterhelik, és már alig-alig van az a hideg ital, fagyi, vagy jégkrém mennyiség, amivel le tudnánk hűteni magunkat. És már a vízparton sem az igazi!