2018.08.05. 08:43:11 15870 298

Jégakku házilag! – 1+1 ötlet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron a kirándulások, strandra történő kiruccanások elengedhetetlen kelléke a jégakku. Természetes, hogy néhány darab mindig van a fagyasztóban, spontán kiruccanások esetére. Ám egy hátránya azért van a „kékségnek”: egy kicsit sok helyet foglal.

Hűtőtáska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtőtáska

Nálunk például pöttyet nehézkes az apró fagyasztóban való állandó tárolás, így általában csak az esemény előtt kerülnek be a hűsítő téglalapok a „hűvösre”. Arról nem is beszélve, hogy a csomagokban sem foglal kis helyet, úgyhogy szeretjük ugyan a jégakkut, a cipelését viszont már kevésbé. Úgyhogy adunk két tippet, hogyan készíts házilag, akár „eldobható” jégakkut!

Fagyaszd le, majd fogyaszd el!

Ha hűtenéd is a csomagod tartalmát, de túl sok helyet sem szeretnél a jégakkuval elfoglalni, tedd be a később fogyasztásra szánt ásványvizet, üdítőt a fagyasztóba. Ha már megfagyott, mehet az elemózsiás táskába, hűtőtáskába – míg felolvad, hűti az élelmiszereket, délután pedig a szomjadat oltja a hideg itóka.

Bármikor bevethető!

Magad is előállíthatsz jégakkut, csupán egy műanyag flakonra (samponos, tusfürdős), vízre és némi sóra lesz szükséged. Töltsd fel a flakont vízzel, tegyél bele sót, jól keverd, vagy rázd össze, hogy a só elolvadjon, és mehet a fagyasztóba, másnap pedig a hűtendő dolgokhoz. Ha felolvadt, és hazacipelni már nem szeretnéd, dobd ki a kukába. A következő strandolásra pedig kreálhatsz egy újat.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...