2014.12.30. 16:28:59 6208 27

Játszd át magad az újévbe! - Szilveszteri játékötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már réges-rég túlvagyunk a nagy karácsonyi áhítaton, a szentestén és a töménytelen mennyiségű ételen, italon, süteményen. Gondolatban már a következő évet, illetve az azt megelőző estét tervezzük. Ki-ki egy kiöltözős, gálavacsorás estével búcsúztatja 2014-et, mások egy diszkóban töltik az óév utolsó óráit, akadnak, akik „kettes” programot terveznek, de egy hangulatos házibuli sem rossz ilyenkor. Sőt!

Karaoke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karaoke

A jófej társaság és a megfelelő mennyiségű (ám mértékkel fogyasztott) alkohol szinte garancia arra, hogy az otthonra szervezett szilveszter jól sikerül. Ám előfordul, hogy kicsit ellaposodik a hangulat, vagy mindenkit egyszerre ér el a fáradtsághullám. Erre az esetre nem árt felkészülni egy-egy izgalmas, vicces játékkal. Ehhez kínálunk most néhány ötletet.

Jövendölések az új évre

Kis dobozokba, vagy gyufásdobozokba rejtsetek el apró tárgyakat, melyeknek valamilyen jelentést adtok. Például a gyűrű házasságot jelent, ha valaki egy érmét talál a dobozban, arra lottónyeremény vár a következő évben. A dobozokat tegyétek egy edénybe, az este folyamán üljetek össze és mindenki húzzon egyet. Izgalmas és vicces dolgok kerekedhetnek ki ebből!:-)

Kedves jókívánságok

Ez egy nagyon kedves és romantikus játék. Fél dióhéjakba helyezzetek egy apró gyertyácskákat, amik nem nagyobbak egy gyufásdoboznál. A gyertyát gyújtsátok meg és helyezzétek a „dióhajókat” egy vízzel teli edénybe. A gyertya melegétől a hajók lassan elindulnak. Az edény szélére ragasszatok apró cetliket, amin mindenféle jókívánság szerepel, például Gyermekáldás, Szerencse a szerelemben, Előrelépés a munkában stb. Amelyik jókívánságnál a kis hajótok „kiköt”, az biztos teljesülni fog a következő évben.

„21”

Ez egy igazán könnyű, előkészületet nem igénylő játék. Szükség van hozzá társaságra, és elegendő mennyiségű alkoholra-ez egy szilveszteri házibuliban nem okozhat gondot. A játék menete a következő: A társaság körbeül egy asztalt, vagy leül a szőnyegre, egy kört képezve. Az egyik játékos elkezd számolni, természetesen 1-gyel indul. És megy tovább a számolás, az óramutató járásával megegyező irányba. Így megy ez, egészen addig, amíg az egyik játékos el nem ér a 21-ig. No, neki bizony inni kell, méghozzá valami alkoholosat. (Nem árt megegyezni már a játék kezdetekor, mi az a minimális mennyiség, amit el kell fogyasztani.) Ha az adott játékos teljesített a feladatot, indulhat újra a számolás az elejéről.

Fő az ügyesség

Ezt a játékot kisebb társaságok is kipróbálhatják, hiszen 2-8 fő részére a legideálisabb. Szükség lesz egy (nagyobb társaság esetén 2) hamutartóra, némi vízre és sok pénzérmére. (talán az 5 Ft-os a legjobb), esetleg gombra. A hamutartókat megtöltjük egy kis vízzel, az asztal közepére tesszük és egy-egy érmét megpróbálunk „belejuttatni” a hamutartóba. A technika mindegy, lehet „pöcköléssel”, dobással stb. Arra azonban figyelni kell, hogy az érmének egyszer fel kell emelkedni az asztalról, mielőtt a hamutartóban landol. Ha valakinek sikerül a mutatvány, az mondja meg, kinek kell innia. Természetesen, akinek nem sikerül az érmét a hamutartóba juttatni, annak ivással kell fizetni.

A játék tovább cifrázható, például ha valaki háromszor egymás után talál bele a hamutartóba, az kitalálhat valami szabályt, például hogy csak állva lehet belejuttatni az érmét a tartóba, vagy csak dobni lehet. Csak a fantázia szab ennek határt. :)

És az örök Jolly Joker!

Ha egyik ötlet sem jön be, akár Neked, akár a Vendégeknek, a vicces, zenés és bátorságot próbára tevő, örök divatot képviselő „móka” még mindig bevethető. Ez a karaoke. Ha rá akarsz készülni a dologra, a nagyobb áruházakban manapság könnyen beszerezhető egy karaoke készlet, mikrofonnal és mindennel, ami kell. Ha spontán a dolog, az interneten rengeteg dal ének nélküli változata megtalálható, úgyhogy hajrá!

Társasozz!

Ki mondta, hogy a felnőttek nem társasozhatnak? A jó öreg Ki nevet a végén? Vagy egy kis házi activity partinak nincs párja. Ha nem az ivásra szeretnéd alapozni az estét, akkor bármilyen társas- vagy kártyajáték jó ötlet!

Forrás: confetti.de, trinkspiele.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.