2014.12.30. 16:28:59 5075 26

Játszd át magad az újévbe! - Szilveszteri játékötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már réges-rég túlvagyunk a nagy karácsonyi áhítaton, a szentestén és a töménytelen mennyiségű ételen, italon, süteményen. Gondolatban már a következő évet, illetve az azt megelőző estét tervezzük. Ki-ki egy kiöltözős, gálavacsorás estével búcsúztatja 2014-et, mások egy diszkóban töltik az óév utolsó óráit, akadnak, akik „kettes” programot terveznek, de egy hangulatos házibuli sem rossz ilyenkor. Sőt!

Karaoke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karaoke

A jófej társaság és a megfelelő mennyiségű (ám mértékkel fogyasztott) alkohol szinte garancia arra, hogy az otthonra szervezett szilveszter jól sikerül. Ám előfordul, hogy kicsit ellaposodik a hangulat, vagy mindenkit egyszerre ér el a fáradtsághullám. Erre az esetre nem árt felkészülni egy-egy izgalmas, vicces játékkal. Ehhez kínálunk most néhány ötletet.

Jövendölések az új évre

Kis dobozokba, vagy gyufásdobozokba rejtsetek el apró tárgyakat, melyeknek valamilyen jelentést adtok. Például a gyűrű házasságot jelent, ha valaki egy érmét talál a dobozban, arra lottónyeremény vár a következő évben. A dobozokat tegyétek egy edénybe, az este folyamán üljetek össze és mindenki húzzon egyet. Izgalmas és vicces dolgok kerekedhetnek ki ebből!:-)

Kedves jókívánságok

Ez egy nagyon kedves és romantikus játék. Fél dióhéjakba helyezzetek egy apró gyertyácskákat, amik nem nagyobbak egy gyufásdoboznál. A gyertyát gyújtsátok meg és helyezzétek a „dióhajókat” egy vízzel teli edénybe. A gyertya melegétől a hajók lassan elindulnak. Az edény szélére ragasszatok apró cetliket, amin mindenféle jókívánság szerepel, például Gyermekáldás, Szerencse a szerelemben, Előrelépés a munkában stb. Amelyik jókívánságnál a kis hajótok „kiköt”, az biztos teljesülni fog a következő évben.

„21”

Ez egy igazán könnyű, előkészületet nem igénylő játék. Szükség van hozzá társaságra, és elegendő mennyiségű alkoholra-ez egy szilveszteri házibuliban nem okozhat gondot. A játék menete a következő: A társaság körbeül egy asztalt, vagy leül a szőnyegre, egy kört képezve. Az egyik játékos elkezd számolni, természetesen 1-gyel indul. És megy tovább a számolás, az óramutató járásával megegyező irányba. Így megy ez, egészen addig, amíg az egyik játékos el nem ér a 21-ig. No, neki bizony inni kell, méghozzá valami alkoholosat. (Nem árt megegyezni már a játék kezdetekor, mi az a minimális mennyiség, amit el kell fogyasztani.) Ha az adott játékos teljesített a feladatot, indulhat újra a számolás az elejéről.

Fő az ügyesség

Ezt a játékot kisebb társaságok is kipróbálhatják, hiszen 2-8 fő részére a legideálisabb. Szükség lesz egy (nagyobb társaság esetén 2) hamutartóra, némi vízre és sok pénzérmére. (talán az 5 Ft-os a legjobb), esetleg gombra. A hamutartókat megtöltjük egy kis vízzel, az asztal közepére tesszük és egy-egy érmét megpróbálunk „belejuttatni” a hamutartóba. A technika mindegy, lehet „pöcköléssel”, dobással stb. Arra azonban figyelni kell, hogy az érmének egyszer fel kell emelkedni az asztalról, mielőtt a hamutartóban landol. Ha valakinek sikerül a mutatvány, az mondja meg, kinek kell innia. Természetesen, akinek nem sikerül az érmét a hamutartóba juttatni, annak ivással kell fizetni.

A játék tovább cifrázható, például ha valaki háromszor egymás után talál bele a hamutartóba, az kitalálhat valami szabályt, például hogy csak állva lehet belejuttatni az érmét a tartóba, vagy csak dobni lehet. Csak a fantázia szab ennek határt. :)

És az örök Jolly Joker!

Ha egyik ötlet sem jön be, akár Neked, akár a Vendégeknek, a vicces, zenés és bátorságot próbára tevő, örök divatot képviselő „móka” még mindig bevethető. Ez a karaoke. Ha rá akarsz készülni a dologra, a nagyobb áruházakban manapság könnyen beszerezhető egy karaoke készlet, mikrofonnal és mindennel, ami kell. Ha spontán a dolog, az interneten rengeteg dal ének nélküli változata megtalálható, úgyhogy hajrá!

Társasozz!

Ki mondta, hogy a felnőttek nem társasozhatnak? A jó öreg Ki nevet a végén? Vagy egy kis házi activity partinak nincs párja. Ha nem az ivásra szeretnéd alapozni az estét, akkor bármilyen társas- vagy kártyajáték jó ötlet!

Forrás: confetti.de, trinkspiele.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.