2019.01.29. 17:57:54 10331 295

Január édes ajándéka a naspolya lekvár
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az érdemtelenül mellőzött utóérő gyümölcs a tél igazi vitaminbombája. Igaz, ma már nem olyan könnyű hozzájutni, és frissen sem fogyasztható, ám egy órán belül ízletes és egészséges lekvár készíthető belőle. Természetjárók előnyben, mert az erdőkben néhol fellelhető ez az érdekes szezongyümölcs!

Naspolya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Naspolya

Januárra a novemberben termett gyümölcsöt megcsípte már a dér, vagy szépen beérett a hideg pincében a korábban leszedett gyümölcs, így gyorsan főzhetünk belőle egy finom lekvárt. Ebben magas pektintartalma is segítségünkre lesz.

Naspolya lekvár készítése

Az 1 kg naspolyát óvatosan megmossuk, vigyázva, hogy ne szakadjon ki a héja. Majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi éppen ellepi. Jó 10 percig főzzük, majd a vízből kivéve lehúzzuk a gyümölcsök héját. akad, aki ilyenkor ki is magozza, míg mások csak az üvegbe töltés előtt szűri ki belőle a magokat.

A gyümölcshúst 20 dkg cukorral, 1-1 narancs és citrom reszelt héjával 30 percig összefőzzük. Fűszerként fahéj és szegfűszeg az ideális hozzá. Még forrón öntsük bele a választott nagyságú, steril üvegcsékbe.

Forrás: origo.hu/tafelspicc/20121220-naspolya-lekvar.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...