2014.09.07. 08:00:00 6107 39

Itt wellneszeznek a magyarok! - Kedvelt gyógyvizeink
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hazánk nem szűkölködik a mélyről feltörő termál- és gyógyvizek nyújtotta regenerálódási lehetőségekben. Habár mindegyik remek kikapcsolódási lehetőséget ígér, valljuk be, nem egyszerű a választás. Bizony, a bőség és az ő zavara. Mi most mégis kísérletet teszünk arra, hogy néhány fontos és különleges információval megkönnyítsük a döntést, hogy vízben eltöltött óra után feltöltődve vágj bele egy gyönyörű őszi napba!

Szerencsére számtalan termál- és gyógyvizek nyújtotta regenerálódási lehetőség közül választhatunk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerencsére számtalan termál- és gyógyvizek nyújtotta regenerálódási lehetőség közül választhatunk

Miért éppen…

Zalakaros?

Mert itt aztán minden korosztály megtalálja a számítását! A gyerkőcök a számukra kialakított (már beltéren is üzemelő) Vizipók-Csódapók Gyerekvilág „vízividámparkjában” lubickolhatnak, a szülők az élménymedence különböző elemeinek segítségével lazulhatnak, a szaunában ülve relaxálhatnak, vagy egy finom masszázs segítségével könnyedén felfrissülhetnek. A legidősebb korosztály sem marad ki a jóból, hiszen Zalakaros kénes gyógyvize és az itt igénybevehető kezelések segítségével izületi panaszaik enyhülhetnek.

Bük?

Mert ha eddig nem tudtad, mi a szaunázás, itt megmutatják Neked. Habár az Élményfürdő fedett medencéi, vagy a gyógymedencék, kezelések nyújtotta relaxálási, gyógyulási lehetőségek sem utolsók, a 150 fő befogadására alkalmas szaunavilág egyszerűen lenyűgöző. Van itt minden, mi szem-, szájnak és amatőr, vagy profi szaunázónak ingere: gőzfürdő, tepidárium, infra- és finnszaunák, kültéri ördögszauna és aromaszauna.

Hogy az „izzadás” utáni kikapcsolódás is tökéletes legyen, 100 férőhelyes pihenőtér szolgálja a kényelmet. A merülőmedencék (kül- és beltéri) mellett Kneipp-medence és külső, belső jacuzzik varázsolják teljessé az élményt. A késő estig való nyitva tartásnak köszönhetően akár egy hétköznap, munka után is belefér egy kis lazulás.

Hévíz?

Mert ki tudna ellenállni egy gyönyörű, tavirózsás, mesébe illő tófürdőnek? Habár fürdésre alkalmas, gyógyvizes tavakkal találkozhatunk máshol is, ám ennek (az agyag vagy szikla helyett) különleges tőzeg borítja a talaját. A télen 22, nyáron akár 38°C-os tó átlagos mélysége 2-5 méter, de a tó szélső részein akár le lehet állni a talajba, így könnyedén, akár combközépig is „belefúrhatjuk” magunkat az ásványi anyagoktól hemzsegő tőzegbe.

A tó víze (melyben az átlagos tartózkodási idő 30 perc) sem szűkölködik az ehhez hasonló földi jókban, a kénes, kálcium-magnézium hidrogén karbonátos, szénsavas és enyhe radon emanációval bíró gyógyvizek kedvező tulajdonságai itt egyesülnek.

Ha nem is minden, de rengeteg földi bajra jó, úgy, mint ízületi fájdalmak, reumatikus mozgásszervi elváltozások, csontritkulás, különböző nőgyógyászati betegségek és még sorolhatnánk. Viszont bizonyos bajok, például fertőző-, vagy daganatos betegségek, keringési-, szívritmuszavarok stb. esetén nem ajánlatos a fürdőzés.

Makó?

Mert ha Makó, akkor hagyma. Ha makói fürdőzés, akkor pedig Hagymatikum. A Makovecz Imre által tervezett épület már kívülről megcsodálva is vonzza a nagyérdeműt, azonban belépve, a vízben ejtőzve is isteni az élmény. A relax medence, a gyógyító hatású termálvíz a Brüggölő medencében, az egyéb élményelemek mind pihenésre csábítanak

De a Barlang medence mesterségesen kialakított „üregében” elbújva, a fények színes játékában feltöltődve, az akusztika okozta „trópusi vihar” élményétől megborzongva felfrissülni sem utolsó.

Egerszalók?

Mert van, aki sósan szereti! A környék nevezetessége a község déli részén feltörő forrás és a lefolyó víz által megalkotott mészkődomb, ismertebb nevén só-domb. Az Európában egyedülállónak számító képződmény napjainkban is épül az ásványi anyagokban gazdag, 65-68 °C-os gyógyvíznek köszönhetően. Az „alapanyagként” szolgáló „folyadék” a kénes gyógyvizek között csúcskategóriás, nátrium, kalcium-magnézium hidrogén karbonát tartalma miatt. Hát ennek a gyönyörűségnek a lábánál fekszik a 17 kül-és beltéri medencével, szaunával rendelkező Gyógy- és Élményfürdő.

Gyula?

Ha a helyiektől kérdeznénk, csak ennyi lenne a válasz: „Mert messze a legjobb!”. A román határtól nem messze található barátságos városka felújított, családok számára is megfelelő, többféle medencével (gyógy-, termál-, élmény-, úszómedencék) ellátott Várfürdője igazi kikapcsolódást ígér. Van itt szauna, baba-mama szoba, játszóterek, vízi bár finom italokkal, csúszdák kanyarokkal, és medencék „dögivel”. Egyszóval minden, ami egy tökéletes családi/romantikázós/relaxálós naphoz kell.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?