2020.09.03. 14:59:50 10714 319

Itt van az ősz, itt van újra, körtelekvárt az asztalra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pirítósra, a császármorzsára és csak úgy simán is, egy kis teáskanálnyival, ha édes ízre vágyunk. Testvérével, az almával ellentétben nem igazán hallunk ódákat zengeni egészségvédő hatásairól, pedig jócskán van ennek a gyümölcsnek is.

Körte - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körte

Aki nem kedveli ezt a gyümölcsöt, próbálja ki egy kifinomult francia recept alapján lekvár formájában kiélvezni ezeket!

A körte jó. C-és K-vitamin, valamint magas réztartalma lehetővé teszi, hogy eredményesen harcoljunk vele a káros szabadgyökök kialakulása ellen. Ez a gyümölcsünk kimondottan rostdús, ezáltal jelentősen tudja csökkenteni a stoke esélyét és szabályozza a vércukorszintet is. Körtével kapcsolatban nem hallani allergiás reakcióról, emiatt az első gyümölcsök közé tartozik, ami akár csecsemőknek is adható!

Most, hogy így megjött a kedvünk egy kis lekvárkészítéshez - természetesen körtéből - lássunk is hozzá a bevásárlólista összeállításának:

  • 2 kg hámozott és kimagozott körte, negyedekre vágva
  • cukor (méz vagy édesítőszer), fél kiló gyümölcsönként úgy 375 gr
  • néhány szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd kikapart magva
  • 1 citrom finomra reszelt héja

A körtéből készülő lekvárunk nagyon egyszerűen elkészíthető:

Egy megfelelően nagy tálba vagy edénybe váltakoztatva rétegezzük bele a körtét és a cukrot: a legalsó réteg körte, míg a legfelső réteg cukor legyen! Fedjük le fóliával vagy az edény fedőjével és hagyjuk magában állni bő 12 órán át. (Érdemes lefekvés előtt péntek vagy szombat este nekiállni, így másnap délelőtt már be is fejezhetjük a finomságot!)

Másnap, egy arra alkalmas edényben, forraljuk fel a körtét, majd főzzük 1 órán keresztül, de gyakran keverjük meg, hogy ne kapja oda az aljára.

A főzési idő lejárta előtt 15 perccel „fölözzük le” egy kis szűrőkanál segítségével az alakuló lekvár tetején úszó réteget, ezután pedig ízesítsük meg a körtét a fent felsorolt három összetevő tetszés szerinti kombinációjával. Aki kissé frissebb ízre vágyik, az ne hagyj ki a citromhéjat belőle! A lekvárt sterilizált befőttes üvegekbe zárjuk, és mielőtt eltesszük későbbi fogyasztásra, forrásban lévő vízben 5 percig hő kezeljük. Ennél az utolsó mozzanatnál csak óvatosan!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...