2016.04.08. 15:35:50 9363 313

Itt minden tiszta „kulimáz!” – Így maradnak tiszták a robotgéped keverőpálcái
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára Veled is előfordult, hogy valami gyors finomságra vágytál vasárnap délután, és sütöttél volna egy kis sütit. Felsorakoztattad a hozzávalókat, a recept bekészítve, már csak az ügyes kis robotgéped kell hozzá. De még neki sem álltál, már látod sanyarú sorsod: ádáz harcodat a keverőpálcákra ragadt tésztával…

Kézi mixer - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézi mixer

Míg gyerekkorunkban a keverőkre ragadt tészta „letisztogatása” kedvenc feladataink közé tartozott, addig felnőttként már csak a munkát látjuk benne. A habkönnyű tészták letisztítása még nem is jelent nagy gondot, ám a sűrűbb, kenyértésztához hasonlóakkal már meggyűlik az ember baja.

De most itt a megoldás!

Ha minél kevesebbet szeretnél bíbelődni azzal, hogy levakard a tésztát a keverőpálcáról, ezt a trükköt mindenképpen alkalmazd: kend be a keverőket olajjal. A legjobb, ha valamilyen növényi eredetűt választasz, mert az nem befolyásolja a tészta ízét. Így mondjuk a fenti, élvezetesebbik tisztogatási folyamat elmarad, de hát valamit valamiért.:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.