2020.10.04. 17:28:49 8037 235

Itt az őszi nagytakarítás! – Mossunk függönyöket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Újra eltelt egy fél év (vagy még több:-)), újra itt a nagytakarítás ideje. Még nem érezzük, hogy közeledne, de ezen a módon már megkezdtük a felkészülést a télre. Hogy mire érdemes odafigyelni a függönyök mosásakor? A következőkre mindenképpen.

Hosszú függöny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú függöny

A haushaltstipps.net tippjeiből szemezgettünk!

Távolítsd el!

Ügyeljünk rá, hogy mielőtt a függönyök a mosógépbe kerülnek, mindenféle műanyag- vagy fémdarabot távolítsunk el róla.

Legyen a program megfelelő!

Ahogy egyéb ruhaneműk mosásakor, a függönyöknél is különösen fontos, hogy a megfelelő mosási programot válasszuk ki számára a gépünkön. Jó esetben a mosógépen van külön függönymosó program, illetve előfordulhat, hogy bizonyos esetekben a kézi mosást kell választanunk.

Ügyelj a szerre!

Jó, ha a színnek, anyagnak megfelelő mosószert választod függönyök esetében is!

Elő a zsákkal!

Ha kényesebb, vékonyabb anyagú függönyt szeretnél a gépedben mosni, tedd egy mosózsákba, vagy ennek híján egy kispárnahuzatba! Így megvédheted a kiszakadástól!

A szárításnál is ügyelj!

Amennyire lehetséges, kihúzkodva szárítsd a függönyt, hogy ne keletkezzenek rajta gyűrődések. Az sem rossz (persze, csak ha könnyű függönyről van szó), ha mosás, centrifugázás után máris visszateszed a karnisra, így biztosan kilógja magát.

Színes függönyöket ne tűző napfényen száríts, nehogy kifakuljanak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...