2020.10.04. 17:28:49 7171 230

Itt az őszi nagytakarítás! – Mossunk függönyöket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Újra eltelt egy fél év (vagy még több:-)), újra itt a nagytakarítás ideje. Még nem érezzük, hogy közeledne, de ezen a módon már megkezdtük a felkészülést a télre. Hogy mire érdemes odafigyelni a függönyök mosásakor? A következőkre mindenképpen.

Hosszú függöny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú függöny

A haushaltstipps.net tippjeiből szemezgettünk!

Távolítsd el!

Ügyeljünk rá, hogy mielőtt a függönyök a mosógépbe kerülnek, mindenféle műanyag- vagy fémdarabot távolítsunk el róla.

Legyen a program megfelelő!

Ahogy egyéb ruhaneműk mosásakor, a függönyöknél is különösen fontos, hogy a megfelelő mosási programot válasszuk ki számára a gépünkön. Jó esetben a mosógépen van külön függönymosó program, illetve előfordulhat, hogy bizonyos esetekben a kézi mosást kell választanunk.

Ügyelj a szerre!

Jó, ha a színnek, anyagnak megfelelő mosószert választod függönyök esetében is!

Elő a zsákkal!

Ha kényesebb, vékonyabb anyagú függönyt szeretnél a gépedben mosni, tedd egy mosózsákba, vagy ennek híján egy kispárnahuzatba! Így megvédheted a kiszakadástól!

A szárításnál is ügyelj!

Amennyire lehetséges, kihúzkodva szárítsd a függönyt, hogy ne keletkezzenek rajta gyűrődések. Az sem rossz (persze, csak ha könnyű függönyről van szó), ha mosás, centrifugázás után máris visszateszed a karnisra, így biztosan kilógja magát.

Színes függönyöket ne tűző napfényen száríts, nehogy kifakuljanak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.