2018.11.01. 15:43:19 8999 272

Itt a fűtési szezon! – így spórolhatsz, ha gázzal fűtesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a kisgyerekesek, és a nagyon fázósak néhány alkalommal már biztos beizzították otthon a fűtőtesteket, ám akadnak olyanok is, akik inkább megvárták a fűtési szezon kezdetét. Mindegy, melyik kategóriába tartozunk, hiszen néhány spórolós tipp jól fog jönni!

Fűtés spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűtés spórolás

Ha például gázzal fűtesz, a következőkre érdemes figyelni, hogy több maradjon a pénztárcában.

Évente kétszer!

A fűtési szezon előtt, illetve után mindenképpen érdemes 1-1 alkalommal légteleníteni a rendszert! A fűtőtestekben „megszorult” légbuborékok csökkentik a fűtés hatékonyságát, úgyhogy nem érdemes kihagyni ezt a folyamatot.

Ha takarítasz!

Időnként portalanítsd a fűtőtesteket is! A por csak akadályozza annak hatékonyabb működését, arról nem is beszélve, hogy mennyi apróság kerül ilyenkor a levegőbe, amik aztán irritálhatják az orrotokat, torkotokat. Tippeket ehhez itt találsz!

Ha most építkezel…

Arra ügyelj, hogy jól szellőző helyre kerüljenek a fűtőtestek! Amire a későbbiekben oda tudsz figyelni, az az, hogy ne takard le a radiátort, és ne pakolj elé semmit. Ez a két apróság bőven ronthatja a fűtési teljesítményt.

Ne feledkezz meg erről sem!

A napi négy-ötszöri, alkalmanként legalább 5 perces szellőztetés nagyon fontos! Egyrészt jobb odabent a friss levegő, másrészt nem kell azon aggódni, hogy túlságosan kihűl a lakás. A hideg levegő hamarabb felmelegszik majd, mint az elhasznált. Illetve a lakásban lévő pára is elillan egy-egy szellőztetés alkalmával.

Válaszd ki a megfelelő hőmérsékletet!

Ha nem tartózkodtok napközben otthon, akkor sem érdemes teljesen kihűteni a lakást. Legyen az alaphőmérséklet 18-19 ⁰C, innen könnyebben felmelegszik majd a szoba hőmérséklete a Nektek megfelelő hőre!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.