2023.01.02. 11:00:15 7316 270

Isten veled, házi por! – Így „portalanítsd” az otthonod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy házi porra allergiás férjjel az oldalamon bizony hálás vagyok minden apró tippért, praktikáért, amivel csökkenthetem az otthonunkban fellelhető por mennyiségét. Persze, azért a dolog nem olyan egyszerű, időnként elszaporodnak nálunk is a porcicák. De azért nem adom fel!:-)

Porcica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porcica

A mai nappal indul az újév, ezzel együtt az új élet (igen, tudom, tegnap volt január 1., de az a nap általában még a pihenésé, a szilveszteri élmények feldolgozásáé, ma kezdődik az igazi móka és kacagás:-)), így ideje megszabadulnunk a tavalyi év porától, a szó legszorosabb értelmében. És ha már nekiugrunk a portalanításnak, érdemes ügyelnünk arra is, hogyan kerül/marad majd minél kevesebb por az otthonunkban. A 2023-as évünk legyen portalanabb, és így gondtalanabb, méghozzá a következő módszerekkel.

Légy rendszeres!

Habár az ember lánya hajlamos elsumákolni a rendszeres portörlést, sajnos, ha tartós sikert szeretnénk, hetente, de legalább kéthetente töröljük át a polcokat, szabad felületeket. És igen, porszívózni, söpörni, felmosni sem árt ilyenkor.

Csak a friss!

A napi rendszeres szellőztetésről sem szabad megfeledkeznünk! Csinálj kereszthuzatot, hogy a por, „fáradt” levegő minél előbb távozzon, és áradjon befelé a frissesség. Nagyjából 4-5 perc alatt kicserélődik így a levegő, anélkül, hogy nagyon kihűlne a szoba, iroda.

Biztos, hogy szükséged van rá?

Az olyan porfogókat, vagy inkább portartókat, mint a díszpárnák, vastag plédek, inkább iktasd ki az otthonodból. Na jó, ne az összeset, de nem érdemes túlzásba esni ezekkel kapcsolatban, mert tény, hogy ezek a textíliák nagyon könnyen vonzzák és magukba szívják a port, amit aztán alkalmanként ki is „eresztenek”.

Amit a hálószoba, nappali „portalanításáért” megtehetsz

Az ágytakarót érdemes viszonylag gyakran szellőztetni, kimosni. A matrac, ágynemű atkátlanításáról sem szabad megfeledkeznünk, erre használható spray-vel, készülékkel érdemes rendszeresen kitisztítani.

Ha már csökkenteni nem tudod…

Ugyanígy érdemes lenne a függönyök, szőnyegek számát is a szükséges, vagy a közel a szükséges számra csökkenteni. Mivel ezek általában nem csak díszként funkcionálnak, hanem nagyon is fontos szerepük van, legalább a rendszeres, éves, féléves tisztításukról ne feledkezzünk meg.

Mindent a helyére

Bármennyire is kényelmes sokszor a fotelben, puffon tárolni a ruháinkat, ha kevesebb port szeretnénk magunk körül, érdemes a ruhaneműinket a szekrényben tartani.

Nem csak szép, hasznos is!

Néhány szobanövény feldobja a szoba, helyiség hangulatát, emellett hatással van a levegő páratartalmára, illetve összegyűjti a levegőben lévő port is.

Ha van lehetőséged egy nagyobb beruházásra

A különböző légtisztító berendezések a levegőben lévő portól is megszabadítanak minket. Ha van rá lehetőséged, érdemes beszerezni egy ilyen masinát.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...