2024.04.15. 15:34:59 4649 173

Ismét megrendezik a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeumban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Immár 27. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) május 25-26-án.

Kiállításon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiállításon

Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjének szakmai programjait és workshopjait az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa jelmondata - Múzeumok az oktatásért és kutatásért! - szellemében állították össze -.

A hétvégén a szakmai bemutatók mellett színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várják a családokat, érdeklődőket. A hazai és határon túli múzeumok április 8-ig jelentkezhettek a rendezvényre. Az idei majálison a múzeumokat összekötő témák állnak a középpontban: a hagyományok, a szokások és az örökség. A múzeumok a régi tradíciók szerint saját standoknál mutatkozhatnak be a Múzeumkert területén és az intézmény belső udvarán.

A rendezvényen részt vevő múzeumoknak lehetőségük van az újrahasznosítás, az átalakulás és a fenntarthatóság jegyében a Műtárgyspektrumra is jelentkezni. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a múzeumi műtárgyak sokoldalúságára, ezzel együtt a kutatómunka jelentőségére. A felhívásra minden majálison résztvevő intézmény egy tetszőleges műtárggyal vagy tárgy-együttessel jelentkezhet. A beérkezett anyagokból a majális két napján molinó/tabló kiállítást/installációt készítenek, amelyet a Múzeumkertben állítanak fel.

Idén is megrendezik a Tudássétányt, ahol a látogatók a múzeumi sátrakat összekötő útvonalat járhatják végig egy pontgyűjtő füzet segítségével, és a standoknál próbára tehetik tudásukat. A múzeumok saját sátraikban további felnőtt, gyerek- és családi programokkal várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...