2020.12.28. 16:19:36 9209 202

Ismét fogadkozol? Nyelvtanulásnak csak így állj neki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hess, hess 2020! Még csak jól elbúcsúztatni sem hagyod magad. Ezért a mi szívünk inkább már az ismeretlen 2021 felé húz: tervezgetünk, mit hogyan teszünk majd másként. Például végre megtanulunk rendesen egy idegen nyelvet!

Nyelvtanulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyelvtanulás

Ez az év szinte senkinek sem volt a kedvence. Sajnos nem tudni, mit tartogat nekünk a következő, ezért aztán azokat a dolgokat vegyük a kezünkbe, amikre befolyásunk van. Ha álmaink állása a nyelvtudáson múlik, az alábbi tippekkel sokat dobhatunk rajta!

1. Memorizálj érdeklődési kör alapján!

A minket érdeklő dolgok könnyebben a fejünkben maradnak. De hogyan lehet a nyelvtani szabályokat kapcsolatba hozni a minket érdeklő témákkal? Fejezd ki vágyaidat az érintett idegen nyelven, vagy fordítsd le kedvenc idézeteidet és dalszövegeidet a könnyebb megértés érdekében.

2. Utánozd az anyanyelviek kiejtését!

Ha nem szeretnél kiejtési hibákkal hemzsegve beszélni, jó ötlet, ha videókat sokszor visszapörgetve meghallgatod, majd leutánozod a kívánt nyelven tökéletesen beszélőket. Parafával a fogak között vagy kis vizet a szájban tartva is jó – no meg vicces - megoldás lehet bizonyos nyelvek esetében.

3. Ne csak hallgass, beszélj is!

A legijesztőbb, de felbecsülhetetlenül fontos része a nyelvtanulásnak, hogy kommunikálni kell már a gyakorlás alatt is! Vannak olyan online tanulócsoportok, ahol különböző szinten beszélők segítenek egymásnak a fejlődésben, csatlakozz egyhez bátran! A hibázástól ne félj! Mély levegő, gondolatok összegyűjtve, száj kinyit ☺

4. Olvass idegen nyelven!

Természetesen ez a tanács már haladóbb nyelvtanulóknak szól, és csak akkor működik, ha teljesen éber állapotunkban tudunk elvonulni egy csendes helyre idegen nyelvű újságunkkal vagy könyvünkkel. Rengeteg új kifejezést tudsz megismerni így!

5. Legyen a mindennapi rutin része!

Az elérhetetlen célok helyett iktass be napi 25-20 percet, amikor a vágyott idegen nyelvvel foglalkozol. Ismerd fel és jutalmazd meg a fejlődésedet, és hidd el az eredmények is gyorsabban jönnek majd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...