2023.06.07. 08:39:28 6139 232

Ismét éjszakai pincetúrát tartanak a Somlón
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tizedik alkalommal rendezik meg a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely a Somló Fesztivállal kiegészülve június 16-án és 17-én huszonöt helyszínen kínál programokat.

Bor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bor

A tíz év alatt a régió legnagyobb szabadtéri boros rendezvényévé nőtt Somlói Éjszakai Pincetúra időpontja hagyományosan a nyári napfordulóhoz kötődik, az esemény pedig szorosan kapcsolódik a helyi Szent Iván-éji tűzgyújtás tradícióihoz.

A pincetúra 2022-től a Somló Fesztivállal kiegészülve vált kétnapos eseménysorozattá. A vulkanikus borvidéken gazdálkodó borászatok, éttermek és az eseménysorozathoz csatlakozó egyéb helyszínek ilyenkor mind más-más programmal várják a vendégeket.

Június 16-án, a Somló Kapuja Látogatóközpontban rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival.

Másnap délelőtt a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, majd kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal várják a családokat.

Az idei jubileumi évet ünneplendő a helyiek úgy döntöttek, hogy megszervezik az ország legnagyobb koccintását: szombaton 18 órakor egy pohár borra vendégül látnak mindenkit a Szent Margit-kápolna parkolójában.

Aznap 22 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra. A rendezvény ideje alatt a karszalagot viselők térítésmentesen használhatják a fesztivál körjáratát, amely óránként indul a Somló kapuja parkolótól, és 12 helyen áll meg. A részletes program a https://ejszakaipincetura.hu linken érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.