2021.12.01. 09:30:00 7533 299

Ismerj meg jobban másokat a tüsszentésükről, mert az bizony árulkodó róluk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Visszafojtott és extrém hangos, ez a két véglet, ha a tüsszentésre gondolunk. Habár leggyakrabban a téli időszakban jellemző ez a probléma, az orrnyálkahártyát az év másik három évszakában is ugyanúgy irritálhatja bármi. Vajon mit árul el rólunk a tüsszentésünk módja?

Tüsszentés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tüsszentés

Vigyázz, kész, rajt! Orrviszketés, visszafojtott levegő és hapci! A tüsszentés a megfázás- és allergiaszezon mutatója, azonban a túlterhelt orr is kiválthatja ezt az ingert a szervezetben, mivel így megszabadulhat a nyálkahártyán és az orrüregben felhalmozódott portól és egyéb szennyeződésektől. Tegye fel a kezét az, aki erős fény hatására ugyancsak tüsszentési kényszert érez! A tudományos álláspont szerint a szem és az orr idegei összeköttetésben állnak, és a fényhatás miatt összeszűkülő pupilla készteti az orrot tüsszögésre.

Ahány ember, annyiféle tüsszentés

A tüsszentésről kevesen gondolják, de a személyiségtípusok egyszerű megállapításához is segítséget nyújthat. Testbeszéd-szakértők szerint nem csupán a tüsszentés hangereje, de a tüsszentés utáni viselkedésünk is árulkodó jelek a személyiségünkről: leginkább a gondolataink és érzelmeink kifejezésének tükrében.

Az introvertált emberek tüsszentése

A visszafogottság lengi át az életed? Akkor nem csoda, ha igyekszel minél észrevétlenebbül tüsszenteni, ami után természetesen nem igazán nézel körbe. adná az ég, hogy felfigyeljenek miatta rád! Hiába frusztrál a dolog, ezzel a hanghatással igazából nem okozol valódi problémát a környezetedben tartózkodóknak.

Az extrovertált emberek tüsszentése

Azok az emberek, akik szeretnek a figyelem középpontjában lenni, minden alkalmat megragadnak ennek eléréséhez. Ha a tüsszentés lehet az adott eszköz, akkor bizony jó hangosra fog sikeredni. A külvilág felé könnyebben forduló emberek “bátorsága” a tüsszentés során egészségükre is pozitív hatást gyakorol.

Felhívnánk a figyelmet arra, hogy bármilyen kellemetlen érzést is vált ki belőled a tüsszentésed hangja, sosem szabad azt visszafojtani! A tüsszentés elfojtása belső sérülésekkel járhat, mint például egy hajszálér elpattanása, de a fülünk is eldugulhat. Ehelyett inkább tüsszents egy egészségeset, majd nyugodt hangon kérj elnézést. Így nem csupán, hogy ne tűnsz bárdolatlannak, de egyenesen udvarias ember benyomását kelted.

Ne feledd: Bármi módon és bármi okból is tüsszentesz, azt lehetőleg a zsebkendődbe vagy a könyökhajlatodba tedd! Hiszen a tüsszentés sebessége a 100-160 m/s értéket is elérheti, azaz 360 km/órás sebességgel száguldhat a levegőben.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...