2023.01.17. 17:20:00 8010 328

Ismeretlen dél-amerikai gyógynövények, amelyeket érdemes megismerni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dél-Amerikát nem csak a sokak által kedvelt szappanoperák, vagy a másik nem által favorizált foci miatt érdemes megjegyeznünk. Csodás természeti kincsekkel rendelkezik a térség, azonban nem csak szemünket gyönyörködteti, de testi egészségünket is képes támogatni, ha a megfelelőt választjuk egyedi gyógynövényei közül!

Lucuma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lucuma

Bevallom, hogy a jó minőségű mézen kívül nem igazán nyerte el tetszésemet semelyik édesítőszer, amelyik a cukrot hivatott kiváltani, így nagy reményekkel várom az újdonsült csodaédesítő kipróbálását. Ezen kívül a természetes szépségápolás elkötelezett híve vagyok, így egyből rárepültem egy másik nagyon ígéretes termékre is, amit szintén ez az egzotikus tájék biztosít számunkra. Ismerkedj meg te is ezekkel!

Camu camu – a kedélyjavító szupergyümölcs

Az Amazonas mentén nővő cserje – Myrciaria dubia - cseresznyeszerű gyümölcséről lesz szó elsőként:
Az extrán savanykás bogyós gyümölcsöt frissen nem igazán szokták fogyasztani, de kapszula formájában vagy még inkább porként egyre többen használják. A napi ajánlott adag belőle max. 5 teáskanál.

Mégis mit tud ez a C-vitaminban gazdag gyümölcs? Mivel ez a fontos vitaminunk hatalmas adagban található meg benne nagyon hasznos segítőnk lehet az oxidatív stressz ellen (emiatt a dohányosoknak szinte kötelező táplálékkiegészítő), emellett foszfor, béta-karotin, kálium és flavonoidok is számottevő mennyiségben van benne.

Egyre szélesebb körben végeznek kutatásokat a jótékony hatásait illetően: vérnyomáscsökkentésre, veseműködés támogatására, méregtelenítésre, a jó mentális állapot megőrzésére, illetve libidó és termékenység növelésére is alkalmas lehet a Camu camu. A gyümölcsnek nem csupán a húsa, de maga a magja is erős gyulladáscsökkentő hatásokkal bírhat. Egyes tapasztalatok szerint általános hangulatunk is javítható a fogyasztásával.

A belőle készült port belsőleg joghurtba, zöldséglébe, turmixokba vagy sütemények tésztájába keverve is fogyaszthatjuk, azonban amikor lehet, a sütés és főzés végén adjuk az ételhez vagy italhoz, hiszen a hő hatására a C-vitamin hatása csökkenni fog! Külsőlegesen arckrémhez keverve arcpakolásként használhatjuk a szép bőr érdekében.

Lucuma – az inkák aranya

Az Andok-völgyei is egy csodálatos fizikai állapotjavító és bőrszépítő növényt rejtenek:
A Pouteria lucuma növény avokádószerű, teljesen beérett gyümölcse - amit eggfruit néven is emlegetnek - már évezredek óta a helyiek egyik legfontosabb gyógynövénye.

A húsmentesen táplálkozók számára B3 vitamin tartalma miatt ajánlott, hiszen elősegíti az izomnövekedést. Azonban nem elhanyagolható a C-vitamin, a vas, a gyulladáscsökkentő antioxidánsok, a cink, a vas és a fehérjék jelenléte sem a gyümölcsben.

Jótékony tápanyagainak hála képes lehet az érfalak és szív erősítésére, valamint mint más narancssárgás színű gyümölcs (vagy zöldség) javára vállhat a szem egészségének is. A gyümölcs meglehetősen édes ízű, ugyanakkor a gliokémiás indexe alacsony, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Remek természetes cukorpótló édesítőszer, hiszen gazdag rostokban, és a szénhidrátok közül összetett szénhidrátokat, ezzel együtt jóval kevesebb cukrot tartalmaz, mint a cukorrépából nyert hagyományos cukrunk.

Hazánkban ezt a vércukorszintet szabályozni képes gyümölcsöt is inkább por formájában találjuk meg. Gyümölcskoktélok, kásák és fagyik is dúsíthatók vele, de sütemények édesítésére is ki lehet próbálni, kiváltképpen, ahol a recept barna cukor használatát kéri. Azonban egy-egy teáskanállal a teánkba is keverhetünk belőle, aminek érdekes, kissé karamellés ízt ad majd a lucuma por.

Forrás: www.biomenu.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...