2022.04.03. 15:23:44 7159 244

Ismerd meg április jeles napjait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyomány szerint e szeszélyes hónapot Romulus nevezte el isteni anyja, Venus etruszk neve után, amely Apru volt. A név eredete az aperire „kinyílni, feltörni” igére vezethető vissza, sugallván a természet most nyiladozik, kezdődnek a talajmunkák. Áprilishoz számos jeles nap köthető, nézzük, melyek ezek!

Április - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Április

Április Szent György és a tavasz hava. Ovidius római költő szerint az áprilisi hónap nyitja a földet, a bimbókat, a rügyeket és az emberi szíveket. Ilyenkor tavasszal minden életre kel.

Április 1.

Korábbi cikkünkben részleteztük, hogy április 1-je miért a bolondok napja. Ezen a napon minden tréfa engedélyezett, és jaj annak, aki megsértődik. Ez továbbá a tavaszváró ünnepnap.

“Április bolondja, felmászott a toronyba, megkérdezte hány óra? Fél tizenkettő, bolond mind a kettő.”

Április 7.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1948. április 7-én jött létre. Erre az eseményre emlékezünk az egészségügyi világnapon, amelynek célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összefogása az emberiség érdekében.

Április 11.

A költészet napja. Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ilyenkor minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, versenyekkel és költő találkozókkal tisztelegnek a költészet előtt.

Április 12.

Április 12-e a Tiborok napja. Úgy tartja a népi hagyomány, ha ezen a napon a varjú nem látszik ki a búzavetésből, akkor a parasztok jó termésre számíthatnak.

Április 22.

Tudtad, hogy az első föld világnap 1970. április 22-e napjától van jelen a köztudatban? Denis Haves amerikai egyetemista kezdeményezésére ezen a napon közel 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Azóta ez a megmozdulás világméretűvé nőtte ki magát. Jelenleg több mint egymilliárd ember vesz részt ezen a napon valamilyen környezetvédelemmel kapcsolatos eseményen.

Április 24.

Szent György napja. A néphagyomány a tavasz kezdetét ettől a naptól számítja. Azonban azt tudtad, hogy Magyarországon a rendőrség napját is ekkor tartják? A rendőrök jeles képviselői ezen a napon kapnak kitüntetést érdemeik elismeréseként.

Április 27.

Világszerte 1994. április 27-e óta hívják fel a figyelmet a vakvezető kutyák nélkülözhetetlen munkájának fontosságára. Az ötletet a Nagy-Britanniában működő Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetsége kezdeményezte. A vakvezető kutyák világnapja tehát: április 27.

Április 28.

Hallottál már a zaj elleni küzdelem világnapjáról? Április 28-án kapcsoljuk ki a porszívót, a légkondit, a fűkaszát, tegyük le az autót, ugyanis a zaj, amit okoznak, nagy hatással van életminőségünkre és egészségünkre. Természetesen, ne csak ezen a napon igyekezzünk kevesebb zajban élni!

Április 29.

A tánc világnapja. Minden világnapnak örülünk, de a tánc az egy olyan elfoglaltság, amely valóban felszabadítja lelkünk minden aspektusát. Büszkék lehetünk ma azokra a fiatalokra, akik néptáncot tanulnak, ezzel is megóvva gyökereinket. Április 29-én ropjunk egyet, egyszerűen csak érezzük a ritmust!

Húsvét

Okkal nem írtunk dátumot. Hiszen minden évben máskor tartjuk a húsvétot. Azonban az elmondható, hogy ha április, akkor a húsvét ünnepe! Jézus Krisztus feltámadása. 2022-ben a nagypéntek április 15-ére esik, így húsvét hétfő április 18-ára.
Tény, hogy időjárás szempontjából egy szeszélyes hónapról beszélünk, viszont, ahogy olvashattátok, az áprilishoz számos nagyszerű dolog köthető.

„Április, április, bolondok hónapja! Szeretlek én téged, – a föld akkor kapja A langyos csillogó, locsogó esőket, Melyeket hallgatni oly jó, s a szív éled…” – Tóth Árpád

Forrás: jelesnapok.oszk.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?