2019.08.31. 16:10:26 12082 312

Ischia, a termálvizes olasz sziget
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olasz imádatom az országban játszódó könyvekre is kiterjed, így azonnal lecsaptam a lehetőségre, amikor alkalmam nyílt egyik nagy kedvenc regény-sorozatom jellegzetes helyszínén eltölteni pár csodás napot. Aki ismeri Elena Ferrante Nápolyi regényeit, annak Ischia neve sem ismeretlen.

Ischia-sziget - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ischia-sziget

Habár rengeteg irodalmi műben megemlítik (pl. Andersen, Ibsen, Mark Twain), és számos filmjelenetben is díszletként szolgált egészen az 1930-as évektől napjainkig - például a legújabb MIB alkotásban Chris Hemsworth is a sziget egyik jelképeként elhíresült, impozáns Aragon-vár előtt hasít motorcsónakján – Magyarországon kevesen tudnak a Capri közelében található szigetről.

Ischia egy közel 50 km2 nagyságú, vulkáni eredetű sziget a Nápolyi-öbölben. Az olaszok Zöld szigetként emlegetik, mivel rendkívül gazdag növényvilággal rendelkezik: mandulafenyő ligetek, narancs- és citromfák, szőlőültetvények, különböző pozsgások és kaktuszok szintén hozzájárulnak a zöld jelző kiérdemléséhez. A növények szerelmesei ellátogathatnak Európa legnagyobb kaktusz-kertjébe vagy az egzotikus trópusi kertbe.

A szigeten élők többsége természetesen a turizmusból él, de számos jellegzetes terméket állítanak elő itt. Ilyenek a helyi száraz borok, a citromos szappanok és a színpompás kerámiák, de ne feledkezzünk meg a hely fő jellegzetességéről, a mélyből feltörő gyógyvizekről sem! A sziget számos pontján alakítottak ki termálparkokat, amelyek medencéiben számtalan híresség is kúráltatta már magát.

Azon kék szemű és világos hajú honfitársaimnak, akik kedvet kaptak elkirándulni a szigetre, azt tanácsolom, hogy „Sono ungherese” azaz „Magyar vagyok” feliratú felsőt vigyenek magukkal. Már, ha esetleg zokon vennék, hogy lépten-nyomon leoroszozzák őket. :)

Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Ischia_(sziget)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...