2016.07.21. 15:35:02 12062 251

Irány Új-Zéland, ahol a filmekből ismert képek megelevenednek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több fantasy és más filmek helyszínét is Új-Zéland szigetei adták, amelyek főleg a természeti adottságai miatt érdemes Az Unesco világörökségeket tartalmazó listájáról is kipipálhatunk jó párat, ha ide látogatunk, de képzeletben (és képekben) is érdemes felfedezni ezt varázslatos világot.

Új-Zéland - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új-Zéland

Új-Zéland dióhéjban

 • Új-Zéland mintegy 18 ezer kilométerre van Magyarországtól. Két nagyobb (északi és déli) áll lényegében.
 • Nem kell vízum magyar állampolgároknak, ha 90 napnál nem tartózkodnak több időt Új-Zélandon. Nagyon jó a közbiztonság és kitűnőek az egészségügyi körülmények.
 • Új-Zélandon az évszakok az Európában megszokotthoz képest fordítottan sorakoznak. Tavasz szeptembertől novemberig, nyár decembertől februárig, ősz március-május, tél júliustól augusztusig tart.
 • Új-Zéland egyértelműen a természetkedvelőknek, és főleg a túrázás szerelmeseinek való hely. A természeti szépségek tarka választékát kínálja, hisz az északi szigeten vannak szubtropikus erdők, strandok, part közeli kis szigetek, a déli szigeten pedig, gleccserek, tavak, hófedte hegyek, nagy síkságok. Láthatók vulkánok, fjordok, gejzírek, hatalmas legelők.
 • Kulturális turizmus, városi élmények tekintetében nem nagy szám. Auckland nem különösebben izgalmas, Wellingtonnak vannak hangulatos negyedei. A helyiek, a "kiwik" közvetlen, laza, természetes gondolkodású emberek, és színesítik a lakossági palettát a maorik, az óceániai és az ázsiai térségből idevándorolt népek.
 • Új-Zélandon kitűnő a közlekedés helyzete (bár baloldali), konszolidált, biztonságos, egészséges ország. Jó ott lenni! Ha a turista nem akar sok embert látni, akkor ott arrafelé erre van bőven mód.
 • Ausztráliához képest kicsi (29-szer kisebb), és így viszonylag könnyebben bejárható (mondjuk minimum 10-12 nap), természeti vonatkozásban roppant változatos. Nincsenek veszélyes állatok, pl. mérges kígyók.
 • Új-Zéland valóságos paradicsom az aktív turizmus szerelmeseinek: szörfölés, síelés, tengerben úszás, lovaglás, ejtőernyőzés, barlangászat, s mindez 150-200 kilométeres körön belül, és akár egy napon kombinálva a listáról több is. Itt született meg a bunggy-jumping hobbija is.
Új-ZélandÚj-Zéland

Új-Zélandon az UNESCO világörökségének részei ezek:

 • Te Wahipounamu Nemzeti Parkok - Új-Zéland délnyugati része (természeti)
 • Tongariro Nemzeti Park (kulturális/természeti)
 • Új-Zéland szub-antarktikus szigetei (az öt szigetcsoport: Snares,Bounty-szigetek, Antipode-szigetek, Auckland-szigetek és Campbell) (természeti)
 • A Westland / Mount Cook Nemzeti Park és a Fiordland Nemzeti Park, amelyek korábban önállóan szerepeltek a Világörökségi Listán, e világörökségi helyszín részét képezik.

Fő látnivalók és nevezetességek:

 • A déli szigeten a Fjordland a Milford Sound-dal
 • Az északi szigeten Rotoruában a Thermal Wonderland
 • Kaikouránál a bálnanézés
 • Az északi szigeten a Bay of Islands (strandolni is)
 • Az északi szigeten a Taupo-tó és környéke
 • A déli szigeten a Marlborough Sounds természeti szépségei
 • A Ferenc József és Fox gleccserek
 • És természetesen itt forgatták a Gyűrűk urát és a Hobbitot... (Hobbit-múzeum, forgatási falu)

10 dolog, ami tetszett

 1. A hajóút az északi és a déli sziget között a bámulatos parti és vízi vonalakkal, alakzatokkal
 2. A Tiritiri Matangi sziget Auckland-nél az elképesztően gazdag madárvilágával
 3. Az art deco-s Napier
 4. A Fiordland tájain a Gyűrűk ura feeling
 5. Rotorua-ban a Wai-o-tapu Wonderland és a Waikite-völgy termál medencéi
 6. Gisborne-tól északra úszni a cápákkal (totál biztonságos) és a bálnanézés Kaikoura-nál
 7. Hajókázás a Tasman-tavon
 8. A déli szigeten a vonatozás (TranzAlpine)
 9. A Fox és Ferenc József gleccserek
 10. Az északi szigeten boldogan fürdeni egy fantasztikusan tiszta Taupo-tóban
Új-ZélandÚj-Zéland

10 dolog, ami nem tetszett

 1. A nagyvárosokon kívül nem ettem túl jókat, az éttermi kultúra sivár
 2. A sok ázsiai miatt elsorvadhat ott a brit civilizáció
 3. Baromi drágák a szervezett túrázások
 4. Túl hosszú a repülőút
 5. Az időjárás szeszélyességei
 6. Kevés helyen van ingyenes wifi
 7. Az állatok vadvilága nem túl gazdag
 8. A várakozások az egysávos hidaknál, egy-két nagyon veszélyes helyi út
 9. Az átkozottul sok homoki légy.
 10. A szerencsétlen oposszum állatok szisztematikus, és örömteli irtása a helyi autósok által

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.

Sütés nélküli finomság? – Még mindig hódít!

Habár a szeptember beköszöntével az igazán forró napoknak búcsút mondhatunk, a sütő forróságát egy ideig még hanyagolnánk. Továbbra is szeretjük a sütés nélküli desszerteket, pláne, ha az csupa-csupa csokoládé. Meglepnéd a családot valami újdonsággal? Mutatunk egyet!

Hogyan találjuk meg a tökéletes arc korrektort? Tanácsok és tippek

A nők többsége, amennyiben csak egyetlen sminkterméket kellene választani, minden bizonnyal a korrektor mellett tenné le a voksát. Azonban nem is olyan egyszerű ezt a sminkterméket eltalálni, hiszen dönthetünk túl világos szín mellett is, ami még jobban kiemeli a szem alatti sötét karikákat, és határozhatunk egy, az arctónusunktól sokkal sötétebb színű korrektor mellett is, ami pedig még inkább kiemeli a bőrhibákat. Hogyan találjuk meg tehát a tökéletes arc korrektort? Mutatjuk a válaszokat!